Вести

Кубуровић: Нулта толеранција према сваком облику насиља

Промовисање насиља у друштву и над женама очигледно је део политичког програма Савеза за Србију оцениле су данас чланице Председништва СНС и позвале цивилни сектор и све који се баве јавним послом, да осуде прогон од стране челника СзС-а свих оних који другачије мисле од њих.

Чланица Председништва СНС Нела Кубуровић истакла је да готово сваки дан имамо пример како ће “силеџијски савез да се понаша према женама”, што је почело са насилничким понашањем према премијерки Србије, а наставило се са понашањем према председници Скупштине.

“Готово сваки дан имамо примере како ће силеџијски савез да демонстрира свој програм у области владавине права и забрани дискриминације”, казала је Кубуровић и додала да насупрот томе СНС демонстрира све време нулту толеранцију према свим облицима насиља.

“Показали смо претходних година да то није само на речима, већ смо то конкретизовали и конкретним законским решењима и управо захваљујући иницијативи Александра Вучића данас имамо закон о спречавању насиља у породици који се примењује нешто више од 19 месеци, имамо нова кривична дела која до сада нисмо имали - полно узнемиравање, прогањање и зато позивам државне органе да још једном преиспитају да ли у овим случајевима има елемената кривичног дела”, казала је Кубуровић.

Истакла је да СНС неће стати на овим законским решењима и да ће настојати да покажу да насиље ни у којем облику није дозвољено и не може да постане опште прихваћено.

Казала је да ће се наставити са радом на заоштравању кривичног законика за сваки облик насилничког понашања.

“Суштина је нулта толеранција према сваком облику насиља”, истакла је Кубуровић.

 

 

Извор: Танјуг