Вести

Кубуровић: Постоји само једносмерна комуникација са Приштином

Тужилаштво за организовани криминал је поступило по свим замолницама Приштине и саслушало сва лица у вези са убиством Оливера Ивановића, каже министарка правде Нела Кубуровић и додаје да је јуче саслушан и Милан Радоичић како би се отклонила свака сумња да је учествовао у убиству.

Она је нагласила да је од почетка спровођења предистражних радњи Приштина није показала стварну намеру да се открију починиоци и налогодавци убиства Оливера Ивановића и да постоји само једносмерна комуникација, да Београд одговара на све замолнице Приштине, док из Приштине не стижу одговори на замолнице Београда.

Додаје да је Тужилаштво за организовани криминал управо из тих разлога дозволило да полиција обави разговор са Миланом Радоичићем.

"Српски органи ће и даље наставити да спроводе своју истрагу. Наравно да је то отежано када немате приступ свим подацима, али верујем да то неће обесхрабрити наше органе да наставе са истрагом и дођу до тачних података ко је извршио убиство", рекла је Кубуровић.

Додаје да Београд не одбија било какву сарадњу, што показује намеру да жели да се открије права истина о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП.

"У току је и достављање података по последњој замолници када је саслушан Саша Јанковић. Приштина ће добити све оно што је тражила. Наравно да очекујемо да добијемо одговор и са супротне стране, јер очигледно је размена комуникације једносмерна. Верујем да ћемо после осам месеци добити макар чауре са лица места", истакла је Куборовић.

Она је подсетила да је Приштина одбила да заједно са Београдом спроводи истражне радње, као и да је ЕУЛЕКС то одбио.

Након тога су уследили, како каже, захтеви за размену правне помоћи и Београд и Тужилаштво за организовани криминал одговорило на сваку замолницу која је стигла из Приштине.

Додаје да Приштина није одговорила Београду на замолнице које су упућене још у фебруару месецу, да се дуго чекало и на први доказ са увиђаја који је тек након неколико месеци достављен Београду.

"Тражили смо и чауре са места увиђаја и то није достављено иако су постојали лажне тврдње да такав захтев Приштини није ни упућен. Након наше ургенције Приштина није одговорила. Тужилаштво за организовани криминал је поступило по свим замолницама, саслушало сва лица за које се тражило од стране Приштине", појаснила је министарка.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва