Вести

Kубуровић: Проблем несталих беба настао раније

Министарка правде Србије, Нела Kубуровић, изјавила је да је проблем несталих беба, о чијем решавању  Скупштина сутра почиње расправу, настао у време претходних власти, а не садашње, која настоји да га реши.

У одговору посланици опозиционе Странке слободе и правде, Мариники Тепић, која је критиковала закон који ће се сутра наћи пред посланицима, Kубуровићева је оценила да њој не одговора то што Србија има власт која је одговорна према својој држави и свим грађанима, власт која покушава да реши вишедеценијски проблем.

Мариника Тепић је раније рекла да је предвиђена надокнада родитељима од 10.000 евра за несталу бебу монструозна и да је тај закон "шамар целој Србији".

"Да, госпођо Тепић, јесте шамар овим несрећним родитељима и целој држави, али не од ове власти, већ од оне ваше и оних претходних, који су деценијама уназад заташкавали тему, проблем несталих беба стављали под тепих, а не дај Боже, да је неко сео да разговара са родитељима који су годинама у потрази за истином", рекла је Kубуровићева.

Кубуровић је навела да се у изради предлога закона руководило реалним могућностима и саветима Савета Европе.

"А расправа у Скупштини почиње, и да заиста имате решење проблема или предлог да нешто побољшате, и Ви бисте били у скупштинским клупама и не бисте се скривали иза паравана лажних бојкота. Али, немате ни идеју, ни стручност, ни предлог ни сада, као што нисте имали ни раније", поручила је министарка Кубуровић, Мариники Тепић.

 

 

 

Извор: Танјуг