Вести

Кубуровић: Србија не скрива злочинце као приштински органи

Министарка правде Нела Кубуровић поручила је Абделарду Тахирију да српски органи не скривају злочинце, као што то раде Тачи, Харадинај и Весељи, те да је једина кривица коју сноси председник Србије Александар Вучић то што има стрпљење, хладну главу и одлучан став да на све провокације из Приштине одговара мирним тоном, без претњи и без позива на насиље.

Кубуровић је то рекла поводом тврдњи Тахирија да је Вучић налогодавац убиства Оливера Ивановића и да скрива осумњиченог за убиство Милана Радоичића.

"Српски органи нису и неће скривати и прикривати злочинце и убице, као што то раде овековечени злочинци ОВК, попут Тачија, Харадинаја и Весељија, огрнути у рухо такозваних косовских политичара", навела је Кубуровић.

Кубуровић је додала да Тахири има право када каже да сигурно постоји политичка позадина убиства Ивановића, јер, у супротном, истиче министарка, приштински органи никада не би одбили формирање заједничког истражног тима са Тужилаштвом за организовани криминал у Београду.

"Никада не би одбили да проследе чауре са места убиства, а не би им требало и неколико месеци да проследе Записник са увиђаја", додала је Кубуровић.

Кубуровић је подсетила да такозвани косовски органи ниједну замолницу за достављање информација у вези са наводном истрагом против Милана Радоичића нису доставили Београду.

Из тога се види правна и чињенична основаност њихових оптужби, закључила је Кубуровић.

 

 

 

Извор: Танјуг