Вести

Лончар: До сада комплетно имунизовано 47,8 одсто грађана

Представници Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача и Завода за пензијско осигурање Аустрије потписали су, у присуству министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић и министра здравља Златибора Лончара, Уговор o пружању медицинске рехабилитације аустријским осигураницима, односно корисницима права на пензију.

Уговор омогућава лечење аустријских осигураника, односно корисника пензија у Специјалној болници за рехабилитацију Бања Ковиљача за област мускулоскелетног система, са почетним капацитетом од 30 постеља.

Лончар је рекао да постоји огроман простор за проширење свих видова сарадње, да су капацитети Србије много већи и да се нада да је ово само почетак сарадње.

 

Најважније да се што више младих вакцинише

Лончар је изјавио да је до сада 47,8 одсто грађана комплетно имунизовано.

Министар је истакао и да се проблем са пандемијом корона вируса неће решити без масовне вакцинације, а да је сада најважније да се што више младих вакцинише како би предстојећи период могао да буде безбедан.

"Још нисмо достигли 50 одсто, сада смо на 47,8 одсто комплетно вакцинисаних. Да се не бисмо изненадили нечему што ће сигурно доћи, а то је нови талас, морамо да се укључимо у кампању вакцинације младих у Србији", рекао је Лончар.

Лончар је још једном апеловао на младе да се вакцинишу, како би сви били безбедни.

Из пандемије не може да се изађе уколико се у што краћем периоду не вакцинише довољан број грађана, пре свега младих, закључио је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг