Вести

Лончар: Хвала медицинарима ковид болница, ви сте наши хероји

Министар здравља Златибор Лончар састао се са здравственим радницима црвених зона ковид болница са територије Београда којима је указао неизмерну захвалност на свему што чине у циљу борбе против вируса корона, истичући да су то наши хероји који су више времена провели у болницама, под скафандерима, него кући са својим породицама.

Лончар се састао за медицинарима Клиничко-болничког центра "Бежанијска коса", Опште болнице Младеновац, Института за ортопедију "Бањица", Војномедицинског центра "Карабурма" и Клинике за анестезиологију.

Министар је здравственим радницима захвалио на свему и изразио наду да ће се сви грађани придржавати прописаних мера како би медицинари имали што мање посла. Прецизирао је да је у Србији тренутно заражено 106 здравствених радника, од којих је пет на болничком лечењу.

 

За 24 сата 9 прекршајних пријава због непоштовања мера

Лончар је изјавио да је у последња 24 сата поднето девет прекршајних пријава због непоштовања епидемиолошких мера и додао да је углавном реч о угоститељским објектима.

"У последња 24 сата смо урадили више од 296 контрола, а од тога је поднето девет прекршајних пријава. Већином се ради о угоститељским објектима који су прекршили прописане мере", рекао је Лончар, те навео да ће са контролом наставити и убудуће и апеловао на све да поштују мере.

"Још једном апелујем и упозоравам да организују само оно што је у складу са епидемиолошким мерама и препорукама. Нећемо имати толеранције јер нам је најважније здравље људи и да се вирус не шири", поручио је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг