Вести

Лончар: Морамо да променимо свест грађана

Министар здравља Републике Србије Златибор Лончар у јутарњем програму на ТВ Хепи, говорио је о теми здравља и о томе колико је битно на време отићи на преглед.

"Ако вам кажем да смо имали преко 55.000 људи који су дошли а да смо око 3.000 наших грађана, суграђана спасили живот, а мислим да то није тешка реч, јер је на време откривено оно што ће бити врло брзо излечено, а да притом за то нису ни знали. Апелујем на све грађане да се заједно удружимо да променимо ту свест. На родитељима је та одговорност да улију то у децу да док не почну још да иду у школу, да имају ту навику да оду код лекара", рекао је Лончар.

"Сви знамо како деца данас живе, 80 процената њих нема довољно физичке активности, на телефонима су, на таблетима и ту пати кичма, али све те ствари могу да се исправе уз мало труда и рада. Морамо да научимо децу да воде рачуна о исхрани. Васпитањем деце до поласка у школу и до четвртог разреда, јер је научно доказано да до тад можемо да утичемо на њих, можемо да им створимо навике које ће им трајати заувек, све после тога је много много теже", рекао је Лончар.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи