Вести

Лончар: Наставак дигитализације наш приоритет

Министар здравља Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да ситуација у здравству није задовољавајућа, као и да ће приоритет министарства бити наставак дигитализације с фокусом на увођење система е-боловања и е-картона.

Министар Лончар је, на седници чланова Савеза за здравство које окупља НАЛЕД, истакао да би успостављање е-боловања било корак пред увођење е-картона.

"Ради се о томе да ће, без обзира у којој установи пацијент ради преглед, у систему моћи све да се види. Доктори ће имати преглед свега оног што је пацијент до тада радио", истакао је министар Лончар у хотелу "Метропол".

Министар Лончар додаје да ће се дигитализацијом добити увид о лековима који су на стању, где новац одлази и колики су трошкови, али и колико имамо лекара и других здравствених радника.

Када је реч о интеграцији приватног и државног здравства, министар Лончар истиче да је неопходно да приватне установе дефинишу своје цене транспарентно.

"Не може народ да не зна колико кошта неки преглед нити приватне здравствене установе смеју да мењају цене једном у 50 година. Морају бити флексибилнији", поручио је министар Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг