Вести

Лончар: Настављамо акцију превентивних прегледа

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар разговарао је са директорима и начелницима стоматолошких служби здравствених установа у којима ће се у недељу 29. септембра наставити акција бесплатних превентивних прегледа.

Том приликом, у термину од 8 до 17 часова, у здравственим установама ће се обављати бесплатни стоматолошких прегледи, и то за труднице, породиље (до година дана), старије од 65 година и децу, односно младе до 18 година, односно студенте до 26 година.

Наведеним категоријама грађана биће обављен стоматолошких преглед, а по потреби и интервенције, односно поправка, вађење или лечење зуба.

Лончар је истакао значај превенције и здравља зуба, посебно нагласивши потребу да породиље и труднице исконтролишу здравље зуба.

"Настављамо акцију превентивних прегледа јер нам је здрава Србија циљ. Овом приликом посебно позивам жене, труднице и породиље, које можда и не знају да имају право на бесплатну стоматолошку заштиту, да искористе ову акцију, да исконтролишу своје зубе и тиме позитивно утичу на своје здравље.  Недеља је, није радни дан, лепа је прилика да труднице и породиље, као и деца, студенти и наши пензионери, посете неки дом здравља и обаве прегледе" истакао је Лончар.

 

 

 

Извор: Танјуг