Вести

Лончар: Опозиција не може да поднесе да и даље губи на изборима

Специјални гост Информеровог "Колегијума" био је министар здравља у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Златибор Лончар.

"Наш циљ је разговор са људима. Да их саслушамо и чујемо њихове проблеме. Нешто мање од 55.000 људи је прегледано за само два дана. На сваком позиву за грађане Србије је писало да им не треба никакав документ, упут или звање телефоном. Није била поента да ми људе, било како, видимо да ли дају праве податке или не, већ да променимо свест код људи. Да не иду код лекара само кад их нешто заболи, већ да дођу превентивно како би на време видели проблем. Нећете сутра давати новац на лечење компликација, јер нисте дошли на време на преглед. Морали сте да купите фластер да би вас неко превио, враћали су вас да купите лек, доносиле су се грејалице, за време бивше власти. Вучић се појавио и кренуо са тешким мерама, па је смањио пензије, тренутно, да би се стање поправио. Сада имамо најновије болнице, најновију опрему, запошљавамо најбоље студенте, најбоље техничаре. Они могу да оду негде другде да раде, али да се онда врате код нас. Избори су сад у недељу. На њима, колико год вам кажу да су локални, направљена је атмосфера живота или смрти. Опозиција не може да поднесе да и даље губи на изборима. Грађани морају добро да размисле да ли желе са Вучићем да наставе ово што смо почели. Све остало је озбиљно коцкање", рекао је Лончар.

"Ниједан тоалет није имао врата, сад је то незамисливо. Да не причам о томе да није било славина, нисте могли да оперете руке. Да ли хоћете да се вратимо у то време? 2014. године ми нисмо уопште могли да будемо на листи која се оцењује за Европу. Нисмо испуњавали минимум минимума да уђемо у процедуру да нас оцењују. Рубрике које су се оцењивале, ми нисмо ни имали. Нису постојале. Онда смо претекли многе земље Европске уније. Имате Вучића који вам је показао шта може. Ви изаберите шта је боље за вас и вашу децу. Настављамо да градимо. КБЦ Ужице, КБЦ Нови Пазар. Па кад су они имали клиничко болничке центре? Једино Вучић може то да спроведе и контролише. На месту где је сад нови клинички центар у Нишу, 2014. године је била бара. Ништа нама не вреде сви ти клинички центри, ако нема ко да ради у њима. Многе земље којима је Европска унија платила изградњу болница сад стављају катанце на њих. Нема ко да им ради. Годинама расписују конкурсе и нико неће да ради", рекао је Лончар.

 

 

 

 

Извор: Информер