Вести

Лончар: Пуна подршка кинеском народу

Министар здравља, Златибор Лончар, изјавио је да је Кина предузела све могуће мере како би сузбила ширење новог корона вируса и да здравствени радници улажу надљудске напоре како би збринули угрожене и савладали епидемију.

Лончар је, у интервјуу кинеској националној телевизији “CCTV“, рекао да пружа пуну подршку грађанима Вухана и целе Кине, а посебно здравственим радницима.

"Имао сам прилике да више пута разговарам са амбасадорком НР Кине у Србији, госпођом Чен Бо, која ме је упознала са ситуацијом и активностима наших пријатеља из Пекинга. Знам да је и брзина дијагностиковања вируса повећана, и да, оно што је најважније, број излечених расте свакога дана", истакао је Лончар.

Лончар је додао да је сигуран да ће кинески народ и држава у најкраћем року надокнадити економске гибитке и подсетио да је Кина више пута подржала Србију у тешким моментима.

"Грађани Србије добро памте и цене подршку Кине и кинеског народа коју сте нам исказивали и у погледу очувања Косова и Метохије у саставу Србије, као и током бомбардовања 1999. године, односно кад год је нашем народу било тешко", навео је Лончар.

Лончар је рекао и да је народ Србије ових дана у мислима са кинеским народом. Оболелима је пожелео да се што пре опораве, а народу Кине да из ове тешке борбе, као и много пута у историји, изађе као победник.

 

 

 

Извор: Танјуг