Вести

Лончар са директорком Сименса о партнерству и сарадњи

Министар здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар разговарао је са Соњом Вехсилај, директорком компаније Сименс за Централну и Источну Европу, Азију и Турску, о досадашњем партнерству и будућим модалитетима сарадње у циљу даљег осавремењивања и развоја нашег здравственог система.

Том приликом, директорка компаније Сименс честитала је Лончару на свему што је Република Србија предузела у погледу контроле епидемије и борбе против корона вируса, посебно истакавши програм вакцинације у Србији и изградњу две нове ковид болнице.

"То је пример и за друге земље региона, како треба да функционишу здравствени системи" истакла је Вехсилај, и нагласила досадашњу изузетно успешну сарадњу ове компаније са нашом земљом.

Лончар је истакао да министарство здравља интензивно ради на модернизацији и унапређењу здравственог система Републике Србије, а сарадња са великим компанијама, лидерима у области производње софистициране медицинске опреме и апарата, попут Сименса, битан је предуслов обезбеђивања најсавременијих и најквалитетнијих здравствених услуга нашим грађанима.

 

 

 

Извор: Танјуг