Вести

Лончар: Србија и Република Српска настављају сарадњу

Министар здравља Републике Србије Златибор Лончар поручио је да се наставља сарадња Србије и Републике Српске у области здравства и истакао да ће Министарство здравља Србије, као и наши здравствени радници наставити да пружају подршку колегама из Републике Српске.

Министар Лончар напоменуо je да су јуче имали прилике да покажу оно што је у међувремену урађено у Србији у последњих пар година, као и да у то имају увид и министар здравља Српске Ален Шеранић и његови директори, с којима је било речи о томе на шта могу да рачунају у Србији, као и да виде како то функционише код нас јер и они граде много нових болница.

"Друга ствар је то што ми имамо један споразум од пре пар година да сва здравствена стања која не могу да се реше у  Републици Српској, да се решавају у Србији", рекао је министар Лончар.

Министар Лончар истакао је да ће бити појачано усавршавање свих лекара и сестара из Републике Српске, посебно у местима где се отварају нове болнице - Зворник, Добој и Требиње и где ће бити потребан кадар.

Додао је да заједнички раде на томе да не морају грађани Републике Српске и Србије да иду само у клиничке центре, већ да све што је потребно обаве и у мањим здравственим центрима.

"Да и они буду способни да имамо обучене људе, да помажу, да не малтретирамо наше грађане да одлазе на нека друга места него у најближој могућој болници да се то обави", закључио је министар Лончар.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1