Вести

Лончар: Србија се сама борила за вакцине, без чекања да јој неко помогне

Министар здравља Златибор Лончар истакао је у интервјуу за националну телевизију руске федерације, Вести ТВ, да се Србија у погледу набавке вакцина ослањала на своје ресурсе и сама се борила за вакцине, без чекања да јој неко помогне, поклони или да милостињу.

Србија је остварила изузетно значајан резултат у области имунизације грађана, по стопи вакцинације престигла целу Европску унију по броју вакцинисаних на милион становника, и да је готово 900 хиљада људи већ добило другу дозу лека.

У овом моменту, баш свака земља на свету желела би да има погон за производњу вакцина. Захвални смо нашем председнику Вучићу и председнику Руске федерације Путину који су се сложили око тога да се руска вакцина производи у Србији. Тај пројекат морамо спровести што је пре могуће, јер је то у интересу здравља свих грађана Србије, истакао је Лончар.

Процес производње вакцине "Спутник V" у Србији ће отпочети веома брзо, а да ће се обављати у Институту за вирусологију и вакцине Торлак, који је један од најстаријих института ове врсте на свету.

 

 

 

Извор: Новости