Вести

Лончар: Жао ми је ако се неко нашао увређен или дискриминисан

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да му је жао ако се неко осетио увређен или дискриминисан, после његове изјаве о Црногорцима на руководећим местима у српском здравству, јер му то, како истиче, није била намера.

Ипак, објашњава министар, сви треба да знају да Србија није "џак за ударање". "Мени је стварно жао ако се неко нашао увређен или дискриминисан. Сви знају да ја нисам човек који мрзи или који би, не дај Боже, неког дискриминисао. То апсолутно не стоји", рекао је Лончар.

Лончар је додао да живимо у времену када је свака изјава подложна манипулацији, спиновању, вађењу из контекста, те поновио да он никога не мрзи.

"Али, сви треба да знају да Србија није џак у који ће ударати било ко и било када, када му падне на памет", рекао је Лончар.

 

Српске здравствене установе на КиМ, упркос уведеним таксама, имају све што им је потребно

"Ситуацију пратимо из дана у дан, знате колико је у почетку било проблема да снабдемо наше здравствене установе на КиМ, међутим, ми смо се снашли и тренутно су све потребе задовољене и све наше здравствене установе имају оно што им је неохподно да би наставиле да раде", рекао је Лончар.

Лончар је изразио наду да ће таксе што пре бити укинуте и да српски народ на КиМ више неће морати да стрепи и размишља да ли ће лекови до њих стићи или не.

"Овде је реч о хуманости и људским правима која мислим да наши грађани нису могли да осете од када су уведене таксе. Наставићемо да водимо рачуна и мислим да ћемо успети у томе", подвукао је Лончар.

 

Учинићемо све што можемо како би Србија имала што више деце

Лончар је рекао да међу запосленим, а и у народу постоји сумња да ће све планирано бити завршено.

"То разумем, јер је тешко поверовати да ће након толико година и деценија лагања, овај објекат бити завршен. До сада нико ништа није урадио. Замолили смо извођаче радова да заврше у року и да буду озбиљни ", истакао је Лончар.

Лончар је додао да држава Србија жели да помогне брачним паровима, а којих према проценама има око 300.000 који не могу природним путем да дођу до потомства.

"Повећали смо број покушаја и померили смо границу старости на 42 године и сада планирамо да је померимо још. Будите сигурни да ћемо учинити све што можемо како би Србија имала што више деце", рекао је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг