Вести

Маја Гојковић: Циљ нам је да Србија буде поштена држава

Чланица председништва Српске напредне странке Маја Гојковић тврди да ће сви у тој станци у наредне четири године, ако им грађани на изборима поклоне поверење, бити максимално посвећени побољшању економске ситуације, бригом за пензионере и борбом даљом борбом против криминала и корупције.

"Пред Србијом је изазов - да ли жели да пропусти четири године и да овом државом поново владају Мишковић и његови експоненти и да се пониште сви резултати владе у којој је велику улогу имала и СНС", рекла је Гојковић, наводећи на другој страни шансу коју грађанима нуде СНС и Александар Вучић као кандидат за премијера, који је "посвећен послу и који жели да окупи тим људи којима је циљ да Србија буде успешна и поштена држава".

Оценивши да је под влашћу ДС-а запосленост "процеветала" само у јавном сектору, Гојковићеје подсетила да, насупрот томе, актуелна влада на економском плану радила изузетно много и да је остварила резултате и показатеље које, како је казала, нико не може да негира, те да о томе сведоче и статистички показатељи.

"Знамо која је незапосленост била до пре годину и по дана, 26,1 одсто, а СНС је успела за 18 месеци да је смањи на 21,1 одсто. То говори да је за последњих 18 месеци било помака, а сада желимо да омогућимо младим људима који имају идеје за посао да добију повољне кредите, јер су мали и средњи бизнис окосница привреде у свим европским земљама", навела је Гојковић.

Додала је да је посебно забрињава што је немогуће добити податке о броју запослених у покрајинској администрацији и јавним предузећима чији је оснивач АП Војводина.

Она је јавно постваљала то питање више пута, али, како каже, не разуме и даље зашто је то државна тајна и да је све једноставно ако се упореде подаци с онима из двехиљадите, када су у покрајинској админстрацији биле запослене 404 особе.

У том контексту поменула је у ванредне покрајинске изборе, којима се, каже, Бојан Пајтић евидентно противи, јер не види како изгледа стварни живот око њега у Војводини".

Додајући да је за последњих 13 година Пајтић био или председник Владе Војводине или важан чинилац политичког живота и у Србији и у Војводини, Гојковић је закључила да га је то "попуно отуђило од грађана".

"Катастрофални резултати Владе Војводине су очигледни. Два акта са којима су се дичили и уз помоћ којих су добили неку малу већину у Војводини Уставни суд Србије прогласио је неуставним, а Пајтић као доктор правних наука требало би да призна чињеницу да је на основу неуставних аката, Закона о надлежностима АП Војводине и Статута АП Војводине војвођанска влада и изабрана, па не знам на основу чега и како то он мисли да настави да влада", запитала је Гојковићева.

Коментаришући извештај организације "Репортери без граниица", по којем је Србија остварила значајан напредак у медијским слободама, Гојковић је казала да је то заиста велики комплимент за оне који се у последњих годину дана налазе на власти и који су на власт дошли тек пре 18 месеци.

"Остварити напредак од десет места на листи слободе медија, за тако кратко време, говори колико има слободе у медијима. Када погледате медије са националним или локалним фреквенцијама, када погледате штампу видии се да стварно свако може да говори и пише о ономе о чему жели и да су у медијима заступљење све политичке странке са својим позитивним или негативним освртима на данашњу ситуацију у Србији", закључила је Гојковићева.