Вести

Мали: Беливук је кредибилан саговорник Драгана Ђиласа

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да су група медијских тајкуна, појединих политичара и банда убица и кољача направили коалицију и спрегу у жељи да сруше Александра Вучића и да поново дођу на власт и врате Србију у прошлост.

Мали је рекао да грађани могу да виде да Србија незаустављиво иде напред и додао да наша економија расте из године у годину и да није пала ни током пандемије вируса корона.

"Никада веће плате и пензије у Србији нису биле, иза тога стоји само једна особа а то је Александар Вучић. Његова енергија, посвећеност, љубав и борба за бољу Србију је довела до тога да у економији и свему другоме остварујемо победе", рекао је Мали.

У том контексту навео је да следеће године следе и председнички избори, а да представницима бивше власти не одговара Србија која напредује, у којој се повећавају плате, пензије и отварају нова радна места.

"Њима одговара Србија у којој могу да имају корист само за себе, да зараде новац само за себе и пребаце паре на Маурицијус", рекао је Мали.

Како је рекао, једина особа која може да се супротстави и која се супротставља кољачима и убицама и тајкунима је Александар Вучић.

Мали је рекао да зато није изненађен кампањом која се води против председника Вучића, а у којој, како је рекао, кољач и убица постаје кредибилан саговорник у једном разговору.

"За сваког нормалног грађанина то је потпуна бесмислица, али то је веома опасна ствар и за Србију и за све нас. Они хоће да сруше Вучића, да обесмисле све што се ради" рекао је Мали.

Поновио је да Вучић може да буде једини кандидат за председника Србије јер, како је рекао, једини који може да се супротстави тајкунима и убицама и који им не плаћа рекет и бори се за Србију.

"То је контекст целе ове хајке и бесмислене кампање која се води", уверен је Мали.

Додао је да је Беливук кредибилан саговорник у медијима Драгана Ђиласа, који је, како је рекао, узео више од 600 милиона евра и однео их на егзотичне дестинације по свету.

"У Србији Драгана Ђиласа минималац је био 15.000 динара, ми хоћемо да буде 35.000 динара. Тада је плата била 300 евра, а сада 600 евра, то је та разлика", рекао је министар.

Навео је да Ђилас жели да се врати на власт, али да нема шта да понуди грађанима и да зато за партнера узима Беливука, убицу и кољача.

"Њихова жеља је да се врате на власт, не путем избора него тако што ће да сруше Вучића и да нас врате у прошлост. Али неће моћи, пуна подршка председнику Вучићу за све што се ради не само од мене већ од свих нормалних грађана јер не желимо да се вратимо у прошлост и оно од чега смо се једва спасли", рекао је Мали.

 

Стопа раста у другом кварталу између 12 и 15 одсто

Мали је изјавио да очекује да ће стопа раста у другом кварталу бити између 12 и 15 одсто, као и да ће у разговорима синдиката, послодаваца и Владе Србије, који ће почети за неколико дана, бити постигнут договор о повећању минималне зараде на 35.000 динара.

Мали је изразио очекивање да ће Србија до краја године по стопи раста бити међу три најбоље економије у Европи истичући да је са трећим пакетом помоћи вредним 266 милијарди динара, држава успела да сачува радна места и привреду.

''У првом кварталу стопа раста је 1,7 одсто, а очекујемо да у другом кварталу буде између 12 и 15 одсто што је огроман помак, јер смо прошле године у другом кварталу имали минус 6,4 одсто, а сада ће резултат бити двоструко бољи'', рекао је Мали.

Министар је рекао да се у наредним данима очекује почетак разговора између синдиката, послодаваца и Владе Србије о повећању минималне зараде и подсетио да је почетком године минималац повећан за 6,6 одсто и да износи 32.000 динара.

''За разлику од највећег броја других привреда имали смо повећање и пензија и плата. Наше опредељење је да сваке године, како нам расте економија, највећу корист од тога имају грађани кроз повећање плата и пензија'', рекао је Мали.

Изразио је очекивање да ће минималац у Србији први пут достићи 300 евра, односно 35.000 динара и подсетио да је 2010. године минимална зарада износила 15.700 динара.

''Минимална зарада је веома важна за нас јер ''гура'' просечну зараду која је у априлу износила 560 евра. Пре неколико година је просечна зарада била 320 евра, а из године у годину она расте, то је основа наше политике'', нагласио је Мали.

Најавио је да ће у оквиру трећег пакета помоћи следеће среде бити исплаћена четврта рата помоћи аутопревозницима који добијају 600 евра по аутобусу, а да ће 6. августа бити исплаћена и помоћ за 777 самосталних уметника који прошле године нису били обухваћени пакетом помоћи.

Мали је рекао да 16. августа следи исплата још једног пуног минималца за запослене у угоститељству и туризму и додао је да ће у септембру бити исплаћено 50 евра пензионерима, а у новембру преосталих 30 евра за све грађане Србије.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк