Вести

Мали: Ђилас и Никезић да направе "Калкулатор отетих милиона"

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали предложио је да Драган Ђилас и Душан Никезић направе и "Калкулатор отетих милиона", јер се, како каже, баве неким калкулатором за пензије.

"Калкулатор отетих милиона, додуше, увек би приказивао исти резултат, а то је 619 милиона евра које је Ђилас отео од грађана Србије. Тим украденим милионима евра се он данас хвали и њима се поноси", навео је министар Мали у саопштењу.

Министар Мали истиче да човек који не сме да се појави пред грађанима Србије, а стоји иза уједињене опозиције, сад тобоже најављује да ће грађанима бити враћене пензије. 

"Рећи ћу му још једном, да нисте све опљачкали и да сте нам оставили бар неки новац у државној каси, не бисмо били принуђени на тешке мере фискалне консолидације. Ипак и поред празне касе, успели смо да препородимо ову земљу, да је покренемо, да вратимо оптимизам народу", навео је министар Мали. 

Министар Мали нагласио је да пензионери знају да ће већ за неколико дана, почетком децембра, добити веће пензије за 5,5 одсто и да им од 1. јануара следи још једно повећање од чак 14,8 одсто, док ће крајем ове године тачније 30. новембра добити и 20.000 динара једнократне помоћи.

За две године, како је додао пензионери ће добити кумулативно повећање пензија од 56,1 одсто, а узимајући у обзир сва наведена повећања, просечна пензија ће следеће године износити 390 евра,  док је она 2012. била свега 204 евра, а иде се ка томе да 2025. просечна пензија буде између 430 и 450 евра.

"Види Драган Ђилас ове резултате и пуну касу. Зато жели да се врати на власт како би наставио да краде и узима од грађана Србије. Ми ћемо наставити да се боримо и за веће плате, пензије, минималну цену рада, километре ауто-пута, за боље здравство, образовање, за бољи живот наше деце. Србија не сме да стане", истакао је министар Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг