Вести

Мали: Ђилас и његови медији објављују гнусне лажи

"Медији Драгана Ђиласа, по директиви свог налогодавца, још једном објављују гнусне лажи и тврде да касни исплата националних признања за заслужне спортисте за месец август. Истина је, као и увек када је у питању Драган Ђилас, потпуно другачија. Наиме, национална признања се исплаћују у периоду од 10. до 24. у месецу. Пракса је министарства омладине и спорта да исплате врши на почетку тог периода, до 15. у месецу, односно у случају када је тај датум за време викенда, првог следећег радног дана. Дакле, нема речи о било каквом кашњењу, а све уплаћујемо у дан и у динар", рекао је члан Председништва Српске напредне странке и министар финансија Синиша Мали.

"Зашто Ђиласови медији не пишу о томе да су за време власти њиховог власника националне пензије касниле и по годину дана? Ако већ помињу председника Србије Александра Вучића, нека кажу и нешто о томе да од његовог доласка на власт националне пензије ниједног месеца нису касниле. Све се исплаћује на време и то сваки добитник националних признања може да потврди. Осим тога, износ националних признања расте из године у годину, јер се обрачунава на основу просечне зараде, а она у континуитету расте управо од 2012. године. Тако је, на пример, износ средстава које прима освајач олимпијске златне медаље данас 198 хиљада динара, а некад је износио 131 хиљаду динара. Дакле, данас заслужни спортисти примају много више новца, који им стиже редовно сваког месеца", рекао је Мали.

"Такође, свим добитницима олимпијских медаља повећали смо износе новчаних награда и апсолутно све смо исплатили само неколико дана након завршетка Олимпијских игара. И на то су спортисти у време Драгана Ђиласа чекали и по две године. Поносни смо на наше спортисте, желимо да их подстичемо да постижу све боље резултате, и тужно је што их опозиција користи за сакупљање јефтиних политичких поена. Све више новца ћемо улагати у спорт, баш као што улажемо и у јавне инвестиције и бољи квалитет живота грађана.", закључио је Мали.

 

 

 

Извор: Ало