Вести

Мали: Ђилас је изнео огроман новац у иностранство док је био на власти

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали говорећи о случају Драгана Ђиласа и информацијама да лидер Странке слободе и правде поседује банковне рачуне на Маурицијусу, изјавио је да је потпуно убеђен да ће закон бити исти за све.

Мали је рекао да је Управа за спречавања прања новца већ покренула своју истрагу, а да данас Пореска управа креће са прикупљањем података.

"Оно што се десило протекле недеље, када су Драгану Ђиласу откривени рачуни на Маурицијусу, у Швајцарској и у Хонг Конгу, то је нешто што треба да се истражи без обзира на његове кривичне пријаве. То неће сигурно спречити његове кривичне пријаве. Једна је против мене, али то ме неће спречити да говорим истину", рекао је Мали.

"Никаква кривична пријава неће мене спречити да истина изађе на видело. То је огроман новац који је Драган Ђилас зарадио и изнео док је био на власти. Пре него што си ушао у политику зарадио си 75 хиљада евра, јавно си то рекао и признао. Када си изашао из политике, одједном имаш десетине, да не кажем стотине милиона евра, па одакле и да ли си ти платио порез", упитао се Мали?

Мали је подвукао да је ово једна од најважнијих ствари које институције морају да истраже како би се открила права истина о томе одакле Драгану Ђиласу наједанпут толико новца на бројним рачунима широм света.

 

  

Извор: Ало