Вести

Мали: Ђиласу боље иду личне него државне финансиjе

Министар финансија Синиша Мали каже да Драгану Ђиласу много боље иду сопствене финансије него државне.

"Када је реч о његовом џепу тада нема грешке, али када се ради о суфициту у државној каси, тад већ Ђилас не зна да рачуна", навео је Мали.

Мали је приметио да Ђилас није знао да се бави ни финансијама Града Београда, који је оставио пред банкротом и са дефицитом од преко 20 одсто, а камоли финансијама државе.

Навео је и да му је драго што је и Ђилас приметио да је у Србији већ неколико година за редом забележен суфицит у буџету, за разлику од периода када су "он и његови политички саборци били на власти и када су државу и град Београд оставили пред банкротом".

У одговору Мали каже и да би Ђилас требало да обрати пажњу на то да су приходи у буџету у јануару ове године већи за чак 23 одсто у односу на исти месец прошле године, а укупни приходи, како је навео, овог јануара износе чак 106,6 милијарди динара, док су у јануару 2018. били 86,6 милијарди динара, у јануару 2017. 86 милијарди, а у јануару 2016. 93,7 милијарди динара.

"И поред толико већих прихода које смо остварили, ми имамо три пута већи суфицит од планираног", напоменуо је министар и додао да те бројке јасно показују колико су јавне финансије наше земље све боље и стабилније.

Додао је да је то управо основа за даљи економски раст, веће плате и пензије и бољи животни стандард грађана.

Приметио је још да се у ономе што је Ђилас написао нејасно да ли се ради о незнању или о "простом безобразлуку", те му је препоручио да буде објективнији када говори о економским резултатима, које је, закључује, тешко оспорити.

 

 

Извор: Танјуг