Вести

Мали: Држава наставља да брине о својим грађанима

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали поручио је, након објављених резултата локалних избора у Србији, да ће бити настављена изградња ауто-путева, саобраћајница, брзих пруга, мостова, школа и болница, повећање плата и пензија и побољшање животног стандарда, те да држава наставља да ради оно што се од ње и очекује, а то је да брине о својим грађанима.

Министар Мали захвалио је грађанима који су јуче искористили своје право гласа и стабилном већином, како је рекао, недвосмислено показали да желе даљи раст и развој.

"Чујем од многих, кампања је готова, можемо да предахнемо. За мене нема разлике, јер бољи живот за грађане није кампања, то је визија челних људи ове земље у претходној деценији, са Александром Вучићем на челу који нас је заразио идејом да Србија може много боље од онога како је некада било", рекао је министар Мали.

Према његовим речима, оно што разликује владајуће и опозиционе странке јесте искрена борба за добробит свих грађана јер, како је навео, "EXPO 2027" не долази у Српску напредну странку већ у нашу земљу.

"У нашу Србију коју смо изградили, реформисали, модернизовали до нивоа да је завредила да буде домаћин овакве светске манифестације и покаже свету да уме, покаже свету да је свет", навео је министар Мали и додао да ће сви грађани Србије бити домаћини предстојеће светске изложбе.

Сви грађани Србије су становници земље која је у једној деценији пензије подигла са 200 на 390 евра, плате са 330 евра на 820 евра, изградила више од 500 километара путева и жели још више, закључио је министар Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг