Вести

Мали: Економска политика Никезића уназадила Србију

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали одговорио је потпредседнику ССП Душану Никезићу.

Претпостављам да у Србији никада теже није било бити у опозицији. Морате да се као француска собарица правите невешти у разумевању свих српских економских резултата, да спорите неспорно, јер са чим кренути у кампању, а да није урађено у Србији или је у плану?

Лако је било 2000. обећавати економски измученим грађанима Србије европску шаргарепу и послове. И онда, 12 година суноврата, шаргарепа је одмицала, узмицали су и инвеститори, плате су стагнирале на 300 евра, да бисмо 2012. дошли до ивице банкрота без пара на рачуну чак и за пензије, које су, узгред, једва премашивале 200 евра. Е, баш то је резултат власти данашњих српских француских собарица попут потпредседника ССП-а Душана Никезића, који су Србију након тешких деведесетих до краја економски девастирали, али су у исто време лично изузетно профитирали, симболичних сада већ далеко чувених Ђиласових 619 милиона евра. Време неумитно тече, а паре се ваљда потрошиле. Последњу бол је опозицији донела посета председника Србије Александра Вучића Француској, у којој је дочекан уз највише државне почасти, као угледан и цењен државник, докле они нису никада, нити ће икада добацити, рекао је Мали.

Јавни дуг је, Никезићу, немојте да вас те бриге море, никад стабилнији. Уз сва јавна улагања којима смо покренули економски препород земље, а која данас достижу седам одсто БДП-а, јавни дуг држимо далеко испод мастрихтске квоте од 60 одсто и на крају марта је био на нивоу од 47,7 одсто. Уз 4,5 милијарди евра страних директних инвестиција колико се слило само у једној години у Србији, успели смо да у протеклој деценији отворимо више од 460 фабрика и производних погона, да отворимо око 500.000 радних места, незапосленост са Ваших 25,9 одсто спустимо на око девет одсто, а плате са Ваших 300 евра подигнемо на данашњих 820, додаје Мали.

И, знате шта? Не планирамо ту да станемо. Србија је, када се коначно ослободила вас, када је одбацила терет економског неуспеха који сте јој натоварили, снажно започела развој, изградњу и препород, и увређеност француске собарице због нашег успеха, је неће зауставити. Ваше је да причате, наше да градимо и не станемо. А, на грађанима је да одлуче ко је заиста нешто и урадио за нашу земљу, а ко је само обећавао. Показали су вам то 17. децембра, али, показаће вам и 2. јуна шта мисле о Вашој економској политици неразвоја, нестабилности, неуважавања међународне заједнице, држања Србије у талогу прошлости, држања грађана на рубу преживљавања. Толико сте уназадили Србију да нам је требала деценија да анулирамо ефекте Вашег нерада. У једно будите сигурни, нећемо вам то више дозволити јер Србија више нема времена за губљење, закључио је Мали.

 


Извор: Танјуг