Вести

Мали: "Ер Србија" је слика и прилика напретка и успеха наше земље

У Музеју савремене уметности у Београду свечано је обележен јубилеј - 10 година постојања националне авиокомпаније Ер Србија.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је "Ер Србија" симбол успеха, напретка и промена које су се у Србији десиле протеклих 10 година.

"Сећамо се, као јуче да је било, 2013. године кад је председник Вучић замолио шеика из Емирата да нам помогне у реструктурирању тадашњег ЈАТ-а. А тадашњи ЈАТ, даме и господо, имао је преко 400 милиона долара обавеза дуга. Имао је, ако се не варам, 11 авиона и није имао будућност. То је била слика и прилика Србије, тада 2012-2013. године, Србије коју смо наследили", рекао је Мали.

Како је навео, након тешких преговора, уз помоћ "Етихада", стратешког партнера, преокренута је ситуација и створена Ер Србија, па се од компаније "Јат Ервејз", која је била на ивици банкрота, направила најбрже растућа и највећа регионална национална авио компанија.

"То је била просто невероватна шанса и сан, који смо мислили да никада нећемо сањати и успели смо у томе. И то је заслуга свих запослених, руководства и свих грађана Србије. И зато је оно што је прошла Ер Србија протеклих 10 година - слика је и прилика успеха и напретка наше земље", навео је Мали.

 

Извор: Танјуг