Вести

Мали: Годинама уназад враћамо дугове Никезића и Ђиласа

Министар финансија Републике Србије и члан председништва Српске напредне странке Синиша Мали реаговао је на саопштење Душана Никезића из "клептократске пословно - квазиполитичке организације Странке слободе и правде (ССП), иначе упосленика Драгана Ђиласа", наводећи да је Никезић добро приметио да већ годинама уназад враћамо његове скупе дугове.

"Крајем септембра враћамо још 700 милиона долара ваше прескупе обвезнице, и зато смо изашли на међународно тржиште капитала, где смо добили неупоредиво бољу камату од ваше. То је последица озбиљне и стабилне државе, којој инвеститори данас верују", навео је Мали.

Мали је навео да би нас крајем септембра чекало две милијарде евра дуга, а не 700 милиона долара "да нисмо превремено враћали ваше дугове".

"Такође, захваљујући рефинансирању вашег скупог дуга, уштедели смо само на каматама 115 милиона долара. Толико о логици и математици", рекао је Мали.

Мали је додао да је занимљиво да су, док су Ђилас и Никезић задуживали град Београд и Републику Србију, са друге стране пунили своје џепове.

"Интересантно је да је баш у то време, када су се задужили за тај огроман новац, Ђиласова фирма "зарадила" 619 милиона евра 

Дакле, имате са једне стране земљу на ивици банкрота, која у једном тренутку није имала довољно новца на рачуну чак ни за исплату пензија, а са друге стране Драгана Ђиласа који пуни своје џепове. Још једном - логика је јасна", закључио је Мали.

"Србија данас озбиљна земља, која има поверење инвеститора, која се гради и у којој се ради.Више него икада раније улажемо у јавне инвестиције, лидери смо у региону по привлачењу страних директних инвестиција, имамо одличне макроекономске резултате и одговорно се понашамо према јавним финансијама"-истакао је Мали.

"Тачно је да због ваше неспособности, немара према грађанима и бахатости, ми већ годинама уназад превремено враћамо ваше скупе дугове, како бисмо уштедели на каматама и довели финансије у ред.То што сте ви урадили срамота је и за вас и за једну државу, и уместо да се тога стидите, ви нас нападе зашто враћамо ваше скупе дугове узете по зеленашким каматама"напоменуо је Мали.

"Сваки дан померамо границе и грађани Србије данас могу да буду безбрижни", закључио је Мали.

 

 

 

Извор:Танјуг