Вести

Мали: Историјска посета Путина

Министар финансија Синиша Мали рекао је данас да је предстојећа посета руског председника Владимира Путина историјска и да с обзиром на то да се председник Александар Вучић са њим састаје 14. пут довољно говори о поверењу које постоји.

Мали је рекао да спољна трговина између Русије и Србије расте из године у годину.

"Русија је четврти извозни партнер Србије, такође, и увозни партнер број четири", рекао је министар финансија.

Мали је најавио да ће током Путинове посете бити потписано више од 20 споразума, а један од тих споразума односи се на даљи наставак модернизације Железница, као и изградња диспечерског центра.

Како је рекао, биће потписан и споразум о складиштењу гаса у Банатском двору, што за грађане Србије значи безбедно снабдевање гасом.

"Биће организован и дигитални дијалог. Осим енергетске и инфраструктурне сарадње, Србија нема разлога да не продуби и сарадњу у ИТ сектору. У пољу иновација направиће прави бум", рекао је Мали.

Када је реч о проналажењу стратешког партнера за "Петрохемију", Мали је рекао да се труде да пронађу партнера.

Према његовим речима, постоји заинтересованост руских фирми, али има заинтересованих и из других држава, па ће се видети шта ће показати тендер.

Мали је истакао да је поносан што ће председнику Вучићу, руски председник доделити орден, али да истовремено то за све значи и велику обавезу.

 

 

Извор: Танјуг/РТС