Вести

Мали: Наредним генерацијама оставићемо бољу Србију

Предузеће "EXPO 2027" подсећа да је данас тачно годину дана од када је Београд добио кандидатуру за одржавање Специјализоване "EXPO 2027" изложбе, која ће од 15. маја до 15. августа 2027. године бити одржана у нашој престоници, а први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали је тим поводом рекао да је наша земља добила историјску шансу да игра у првој лиги напредних, иновативних и инвестиционо пожељних дестинација.

Београд се прошле године први пут кандидовао за организацију ове значајне манифестације и у оштрој конкуренцији на 172. Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе у Паризу победио шпанску Малагу, америчку Минесоту, тајландски Пукет и аргентински Барилоче.

Специјализована изложба "EXPO 2027" донеће многоструку корист за Србију током 92 дана трајања манифестације, али и у годинама пре и након изложбе.

Поводом годину дана откако је Београд добио прилику да буде домаћин Специјализоване изложбе, Мали је рекао је да је управо ова прилика убрзала економски развој целокупне државе.

"Наша земља добила је историјску шансу да игра у првој лиги напредних, иновативних и креативних, инвестиционо пожељних дестинација и ми то схватамо веома озбиљно. Захваљујући "EXPO 2027" у Београду, ми ћемо се представити свету у најбољем светлу, остварити разне видове сарадње са више од 120 држава, али и унутар наше земље покренути стотине нових пројеката, развијати све гране индустрије, повећати број запослених и што је најважније, наредним генерацијама оставити још лепшу и бољу Србију", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг