Вести

Мали: Наши студенти јесу наша будућност

Пријављивање за студентске картице почело је у подне, изјавио је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, после састанка са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић и представницима Банке Поштанска штедионица, Завода за израду новчаница и студентске организације СКОНУС.

Министар Мали рекао је да је рок за пријављивање неограничен и да ће студенти имати читав низ погодности.

"Тиме желимо да им покажемо колико су нам важни, да они јесу наша будућност. И на крају крајева да им олакшамо живот, јер сви који смо били студенти знамо колико изазова имате када сте студент", рекао је министар Мали.

Навео је да је за пријаву неопходно само неколико података и да ће картице студентима бити достављене брзо.

"Картице су платне и са нашим партнерима из Поштанске штедионице обезбедили смо да оне могу да се користе не само за плаћање, већ и да донесу читав низ погодности за наше студенте. Тако Ер Србија даје 10 одсто попуста на авионске карте, а Србијавоз 20 одсто", рекао је министар Мали.

Навео је да ће се радити на томе да буде попуста у књижарама, библиотекама, биоскопима и свим местима и институцијама које су студентима важне.

 

Република Србија од данас власник 100 одсто "Air Serbia"

Министар Мали изјавио је да ће држава Србија данас завршити сву неопходну папирологију и  преузети преостали удео у "Air Serbia" од "Etihad airways".

"Air Serbia је највећа авио-компанија у региону. Од компаније која је била у банкроту, направили смо лидера који сада лети на четири континента, у великом броју земаља и постали смо пример на који начин, кроз једну авио-компанију која је успешна, можете даље да допринесете економском развоју ваше земље", рекао је министар Мали.

Додао је да ће држава посветити пуну пажњу даљем развоју наше "Air Sebia" компаније и навео да следи набавка великих авиона, отварање нових дестинација.

"Желим да захвалим људима из "Etihad airwaysa", који су од 2013. године, наши партнери и сувласници "Air Serbia". Они из "Air Serbia" излазе због њихових пословних одлука, а на нама је да развијамо нашу компанију", рекао је министар Мали.

 

Циљ нам је да 2027. године "Air Serbia" лети на 100 дестинација

Тачно је да нам је циљ да "Air Serbia" 2027. године када слави 100 година и када организујемо изложбу "EXPO" има 100 редовниих и чартер дестинација, изјавио је министар Мали и навео да се из године у годину повећава број летова и број дестинација националне авио-компаније.

"Air Serbia је једна од најуспешнијих прича коју причамо протеклих година, на понос свих грађана Србије. "EXPO" је изузетно важан догађај за све нас, догађај који треба да допринесе и даљем расту, развоју наше економије, даљем позиционирању наше земље као лидера у региону", рекао је министар Мали.

Навео је да уз "EXPO" иде и даља изградња ауто-путева, брзих пруга, даље унапређење рада наше националне авио-компаније.

"Све то радимо како бисмо подигли квалитет живота грађана Србије и у смислу повећања плата, пензија, али генерално цела инфраструктура нам се развија. Много тога смо урадили у последњих 10 година још је много посла  пред нама, али "EXPO" је доказ и симбол напретка", рекао је министар Мали.

Додао је да је Србија 2012. године била на ивици банкрота као држава, а 2027. године дакле 15 година касније биће центар света са највећим догађајем.

Према његовим речима, организација таквог догађаја може да буде на понос свих грађана Србије, а наша земља ће се, рекао је министар Мали, потрудити да свима буде прави домаћин и искористити прилику да даље унапреди своје економске перформансе.

 

 

Извор: Танјуг