Вести

Мали: Нове лажи Драгана Ђиласа неће га спасити званичне државне истраге

Министар финансија Синиша Мали, осврнуо се на најновије изјаве и кривичну пријаву коју је поднео председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, оценио је да је најважније да надлежни државни органи спроведу поступак и утврде којим малверзацијама се, како је навео, бави предводник лоповске клике која је владала нашом земљом.

Нове лажи Драгана Ђиласа, који покушава да се опере подношењем кривичних пријава, између осталог и против новинара који истражују његово пословање, неће га спасити званичне државне истраге, навео је Мали.

Истакао је да је крајње време да се стане на пут онима који су озбиљно подривали државни систем и проналазили разне начине да стекну и увећају своје богатство, отимајући од народа.

Јасно је да га боли што је откривено да на само неколико рачуна у иностранству, има више од 10 милиона евра", рекао је Мали и додао да је то само врх леденог брега.

Поновио је да је свако, па и Драган Ђилас, сумњив ако има више од 50 рачуна у више од 17 земаља, јер то указује на утају пореза или прање новца.

Коментаришући претњу да ће Ђилас поднети пријаву и у Швајцарској, али да ће то учинити и његови партнери, Мали је рекао да га то не забрињава, јер истина се не може сакрити.

Оценио је да је Ђиласа заболело јер се истина о његовој крађи и лажима полако сазнаје и да ово није крај, јер је у току истрага за коју верује да ће показати да су објављени папири, до којих су дошле "Вечерње новости" само део онога чиме се бави Ђилас, његов брат Гојко и партнер Шмит.

Као посебно индикативно напоменуо је то што Ђилас неће на полиграф у Србији и оценио да то поново наводи на сумњу да је огроман новац који има, стекао нелегално.

"Подсетићу само да је, када је ушао у политику, пријавио имовину од 75.000 евра, а то се завршило са, како сазнајемо, десетинама милиона евра широм света, рекао је Мали.

Навео је да постоје озбиљне индиције да је Ђилас прекршио више закона и у том смислу истакао да је питање да ли је као власник компанија по целом свету, платио све припадајуће порезе.

Мали сматра да је Ђиласа вероватно највише заболела чињеница да је ступио на снагу Закон о пореклу имовине.

Ми смо, за разлику од њих, посвећени борби против корупције. Нико неће бити поштеђен, па ни Драган Ђилас, ако се званично утврди да је нелегално стекао огромну имовину" рекао је Мали.

Осврнуо се и на Ђиласов, како је оценио, набеђен, бахати, простачки и лицемеран однос према новинарима, посебно онима који су открили аферу.

Поновио је оно што иначе ради када сазива наводне конференције за новинаре. Тражи питања, а онда по старом добром обичају, уз вређање, оцену ко је, а ко није новинар, не жели да да одговоре", рекао је Мали.

Оценио је да је посебно занимљиво било чути да ли планира да поднесе кривичне пријаве и против новинара Крика, који су још 2018. године писали да је био сувласник 26 фирми док је био на функцији градоначелника Београда.

"Али, то питање му очигледно не одговара, не би да се замера, да и они не почну поново да пишу о његовим малверзацијама, рекао је Мали.

Закључио је да државни органи раде свој посао и да се полако сазнаје све више детаља о, како је рекао, криминалном пословању Драгана Ђиласа.

 

 

 

Извор: Танјуг