Вести

Мали: Обећања која дајемо ми испуњавамо

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали рекао је да пензионери немају само очуван животни стандард, већ је и значајно подигнут.

"Сутра је 1. октобар, Међународни дан старијих особа. Сутра за њих имамо две лепе вести - сутра креће примена пензионерских картица и повећање пензија у износу од 5,5 одсто", навео је министар Мали и додао да су за две године пензије повећане за 56,1 одсто.

Како је навео, то су две ствари које ће омогућити директно повећање животног стандарда наших грађана.

"Обећања која смо дали испуњавамо. Наши најстарији суграђани још од прошле године имају континуирано повећање пензија" истакао је министар Мали и напоменуо да у реалном новцу пензионери имају не само очуван животни стандард него је и подигнут.

Министар Мали навео је да пензионери који имају пензионерске картице од сутра могу да остварују попусте на великом броју места:

- На данашњи дан имамо преко 650 установа који нуде попусте. На овај начин показујемо не само бригу о пензионерима, већ и поштовање према њима.

"Свако обећање које смо дали, то смо и испунили", напоменуо је министар Мали.

"Пензионерске картице могу да се подигну у филијалама ПИО фонда. Они који су добили позив да их подигну треба да оду тамо да их подигну, а они који нису добили позив, добиће картице на адресу у наредним данима", навео је министар Мали.

 

Спремни смо за изборе, треба нам легитимитет за будућност

"Ми смо за изборе спремни. Спремни смо да чујемо вољу народа. Нама треба легитимитет за будућност. Хоћемо да знамо да ли Србија треба да буде слободна, независна земља, или ће да буде колонија. Обратите пажњу на оно што ради опозиција. Прво је било немојте ни по коју цену да идете на изборе, ми ћемо изаћи на улице. Онда је било хоћемо на изборе. Онда сада када председник каже да смо спремни за изборе од 17. децембра онда неће на изборе. На њима је као представницима опозиције да виде како ће и шта ће", закључио је министар Мали.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк