Вести

Мали: Опозиција на изборима показала само мржњу према Вучићу

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали је рекао да су избори били чисти као суза, и додао да је питање када ће било који наредни избори бити чисти као ови.

Коме се исплати стабилна, независна и сигурна Србија. Неко је уложио новац како би се променила власт у Србији. Захваљујем свим грађанима који су гласали за нашу листу. Коме је у интересу да буде лидер у региону и да води независну стабилну политику Србија? Никоме. Сви су се радовали протестима и немирима који су се дешавали у Србији, рекао је Мали.

Мали је рекао да Србија води политику само у интересу српског народа, а не неких са стране, и да ови људи који протествују много шкоде угледу Србије.

Ово све говори да људи који ово раде, а знају да је све било чисто као суза, колико мрзе своју земљу и колико знају да шкоде својој земљи док раде све то, рекао је Мали.

Како каже, они осим речи мржње према председнику Вучићу немају шта лепо нити шта конкретно да кажу.

Мали је рекао да они полазе од себе. Додаје да су на прошлим изборима они изјавили да су чврсто за то да се не уводе санкције Руској федерацији, да би после одједном променили мишљење.

Они све време лажу и полазе од себе, они заправо говоре како би они водили ову Србију, рекао је Мали.

Мали је рекао да су добили велико поверење грађана Србије и да је сада велики посао пред њима, додаје да због тога треба да буду јединствени и сложни.

Чека нас велики број изазова, а велики рад и одговорност је тек пред нама. Не желим више да причам ни о опозицији ни о њиховој политици. Нека протествују докле год је то мирно.

Ми ћемо се потрудити да испунимо свако обећање које смо дали, па и више од тога, рекао је Мали.

Мали рекао је да је Србија економски и финансијски стабилна.

Оно што грађани Србије треба да знају да су нам јавне финансије стабилне. Имамо раст БДП. И даље нам расте економија, једна мала Србија расте. Имамо никада већи број запослених. Отварају се нове фабрике. Никада веће девизне резерве. Никада стабилнији и никада јачи. Председник Вучић увек хоће више. Имате лидера каквог ниједна земља на свету нема, поручио је Мали.

Мали је подсетио да градимо брзе пруге и путеве.

Хоћемо још да уложимо у пољопривреду, у енергетику, у обновљиве изворе енергије. Хоћемо да улажемо у туризам, у здравство. Имамо спремних неколико десетина школа спремних за реконструкцију, рекао је Мали.

 

Њима треба неко са ким могу да управљају, са Вучићем не могу

Министар Мали рекао је да постоји интерес земаља у региону, појединих људи и земаља чланица ЕУ да у Србији буде немира, како би се сменила власт коју су грађани изабрали на изборима.

"Да дође до насилне промене власти, да не буде како грађани Србије кажу, него како они кажу. Јер њима треба неко са ким може да се управља, са Александром Вучићем не може. Човек који је показао колико воли ову Србију", изјавио је министар Мали.

Коментаришући протесте дела опозиције окупљене око листе "Србија против насиља" који су почели након избора, министар Мали је истакао да су протекли избори били "чисти као суза" и по његовим речима, уложено је десетине, ако не и стотине милиона евра како би се променила власт у Србији.

"Коме је у интересу да Србија настави да се развија, коме је у интересу да буде лидер у региону, коме је у интересу да води независну, самосталну политику? Па никоме. Ако погледате како су реаговале земље у региону, сви су се радовали сваком протесту, сви су се радовали свакоме немиру који се дешавао у Србији и Београду", рекао је министар Мали.

Министар Мали је сагласан са коментаром да су предлози о међународној арбитражи за изборе који долазе из иностранства начин да се споља утиче на српску унутрашњу политику.

"А то је оно што ми не дозвољавамо и водимо нашу политику која је суверена и независна", истакао је министар Мали.

Министар Мали сматра да представници опозиције знају да избори нису покрадени и да знају да није било крађе гласова.

"Дакле, то вам само говори колико ти људи, нећу да кажем да не воле, него ћу веома отворено да кажем да мрзе своју земљу и колико знају да шкоде својој земљи управо радећи то", рекао је министар Мали.

Министар Мали је подсетио да је опозиција говорила како ће председник Вучић да призна тзв. Косово, да уведе санкције Русији, да уведе Србију у НАТО, што он није урадио.

 

Новац је најмањи проблем када се прича о служењу војног рока

Министар Мали рекао је да је новац најмањи проблем када се размишља о идеји обавезног служења војног рока и он сматра да је то идеја "где новац не треба да се доведе у питање".

"Замислите само за једну локалну самоуправу, када бисте оспособили те касарне, да ли Неготин, Сомбор, било који други град. Подиже локалну економију, подиже локални град. ако уложимо у реконструкцију појединих касарни, опет смо уложили у нашу земљу. Грађевинска индустрија добија неки новац, запошљавају се људи, враћа се ПДВ или било који други порез у буџет", изјавио је министар Мали.

Министар Мали је истакао да је јака српска војска гарант мира и слободе, и додао да би било неодговорно у оваквој безбедносној ситуацији у свету не размишљати о безбедности Србије и јачању Војске Србије.

"И ми данас улажемо стоструко више него пре само 10, 15 година и наша војска је сто пута, ако не и више, јача него што је била само пре 10 година. 

Ако хоћемо да сачувамо своју самосталност, своју независност. А јасна је наша политика, ми нећемо да будемо део ниједне друге војне алијансе, хоћемо да наши авиони чувају наше небо, хоћемо да наша војска чува територију наше земље. Дакле, гарант за то је јака војска", поручио је министар Мали.

Министар Мали је рекао да ће о увођењу војног рока бити отворена расправа, јер из Владе сматрају да би било неодговорно да се о томе не разговара отворено.

"Отварамо расправу, желимо да укажемо на предности свега тога. Треба да јачамо осећај да припадамо Србији, култ заставе, култ химне", навео је министар Мали.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк