Вести

Мали: Опозицију уједињује само жеља да се врате на власт

Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали прокоментарисао је, у Хит Твиту, скандалозан снимак Ђорђа Микетића који је испливао у јавност.

"Три ствари су веома важне за грађане Србије. Микетић, ја сам пронашао неколико његових изјава, он се залагао за нормалне породичне вредности и укидање риалити програма који пропагирају криминал, насиље и проституцију. То је невиђено лицемерје, да се ви наводно борите против нечега што и сами радите, а требате да будете посланик и пример другима", оценио је Мали.

Мали је додао да има и других припадника опозиције који се понашају на сличан начин.

"Како би изгледала наша Србија када би је овакви људи водили? Грађани треба то да знају и 17. децембра да се запитају да ли будућност њихове деце треба да зависи од таквих људи. Треће, треба сви да знају да је глас за било кога од тих људи глас за Драгана Ђиласа. Шта све њих уједињује, ако имате особу која се понаша супротно од онога што ви говорите, да будете у коалицији са неким ко узима дрогу и ради то што већ ради", упитао је министар Мали.

Мали је оценио да опозицију уједињује само жеља да се врате на власт, те да је њихова једина кампања она против Александра Вучића.

 

До 2028. имаћемо завршену прву линију београдског метроа

Министар Мали изјавио је да ће прва линија београдског метроа бити завршена до 2028. године.

"Ђилас је обећавао да ће метро бити готов 2011. или 2012. а ниједан камен нису урадили. Сада га и не помињу, а метро се већ гради и моја порука  за грађане је да ћемо до 2028. имати завршену прву линију метроа", рекао је министар Мали.

Министар Мали је рекао да опозиција није хтела ниједном да каже да је градња метроа добар пројекат, као што су када је отворена нова зграда железничке станице у Прокопу, када смо добили најмодернију железничку станицу у овом делу Европе и то после 50 година градње, рекли да то није прво отварање и да ће вероватно бити и друго и слично.

"Па чекајте, ви сте били на власти толике године, па могли сте бар П да направите од тог Прокопа, и то нисте урадили. Дакле, за разлику од њих, који воде такву кампању, ми водимо позитивну кампању, не плашимо се и не стидимо се резултата које смо постигли и наравно причаћемо и о томе који су нам циљеви за будућност", рекао је министар Мали.

Министар Мали казао је да је тако опозиција поставила и питање шта ће нам донети Експо изложба 2027. године у Београду и да нам није потребан Експо.

"У њихово време није било никаквих пројеката. У њихово време од 2008. до 2012. пола милиона људи остало без посла. Оставили су нам за катанац фабрике, ниједну једину инвестицију, а Република Србија ће 2027. године бити домаћин највећег светског догађаја", нагласио је министар Мали.

 

До краја наредне недеље сви средњошколци добијају помоћ од 10.000 динара

Мали је изјавио да је у динар испуњено обећање председника Александра Вучића и да су сви пензионери добили помоћ од 20.000 динара, као и корисници новчане социјалне помоћи и додатка за помоћ и негу другог лица по 10.000 динара, и најавио да ће до краја предстојеће недеље сви средњошколци добити помоћ од 10.000 динара.

Захвалио је пензионерима на разумевању које су претрпели последњих година због реформи кроз које смо морали да прођемо.

"У септембру смо исплатили и свим мајкама за свако дете до 16 година 10.000 динара. И до краја наредне недеље као што је председник обећао, исплатићемо свим средњошколцима такође једнократну помоћ од 10.000 динара. Неко ће рећи није то мало или много новца, али није ово питање новца, ово је питање бриге према грађанима Србије", рекао је Мали.

Нагласио је да је то и питање снаге наших јавних финансија.

"Упркос свему томе имамо јавни дуг потпуно под контролом и на рачуну имамо скоро пет милијарди", рекао је Мали.

Истакао је да ће можда неко рећи да то нису важне теме, али да је за грађане важно да им плате и пензије расту из месеца у месец, да имају сигурна радна места и да се отварају нове фабрике", истакао је Мали.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк