Вести

Мали: Подижемо свест грађана о значају борбе против сиве економије

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су у Влади Србије уговоре са добитницима станова у четвртом извлачењу новог круга наградне игре "Узми рачун и победи" и уручили им кључеве.

Уговори су потписани са Љиљаном Бакић из Ужица и Александром Љубић из Београда који су у извлачењу у суботу 1. јуна добили трособне станове у насељу Земунске капије у Београду.

Бакићева је постала власник стана за рачун у износу од 592 динара који је платила безготовински у Чајетини, док је Љубићу стан донео добитни рачун од 1.050 динара плаћен на Новом Београду за, како је рекао, "три пљескавице".

Мали је након потписивања уговора и уручења кључева честитао добитницима и најавио да ће на јесен бити поново организовано ново коло наградне игре " Узми рачун и победи".

Нагласио је да ће у том новом колу учествовати сви рачуни већ од данашњег дана па до јесени.

"Нови круг наградне игре кренуће вероватно половином септембра. Сваки рачун који се пошаље рачунаће се и приликом извлачења на јесен, тако да држимо тај континуитет када је наградна игра Узми рачун и победи у питању", рекао је Мали.

Како је рекао, жеља је да се порески систем Србије још више и више уређује и да се подиже свест грађана о значају борбе против сиве економије, а ова наградна игра је управо један од начина да се то постигне.Мали је додао да ће у суботу 8. јуна бити одржано последње извлачење тренутно актуелног циклуса наградне игре "Узми рачун и победи".

"Позивам све грађане Србије да наставе да играју наградну игру "Узми рачун и победи", да настављају да прикупљају и да узимају фискалне рачуне сваки пут када обављају неку куповину, јер на такав начин градимо једну успешну, нормалну, уредну Србију и обезбеђујемо новац кроз наплату пореза за оно што је за грађане најважније, а то је подизање плата, пензија, као и изградња болница, вртића, путева и брзих пруга", рекао је Мали.

Нагласио је и да држава не може да иде напред уколико нема уређени фискални систем, а Србија је, како је додао, управо са новим системом е-фискализације то успела да уреди. 

"Много сам поносан на то што су грађани прихватили тај систем и што, ако се сећате, уместо слања писама и разних рачуна у папирном облику, сада то радимо дигитализовано преко QР кодова", рекао је Мали.

Навео је и да је тренутно у систему за ову наградну игру преко 83 милиона рачуна и преко 100 милиона јединствених кодова.

 

 

 

Извор: Танјуг