Вести

Мали: Подршка грађана за подизање квалитета живота и наставак важних пројеката

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Синиша Мали изјавио је, после потписа подршке листи "Александар Вучић - Звездара сутра", да од грађана траже подршку за наставак политике подизања квалитета живота и за наставак реализације важних пројеката.

"Данас смо Дарија, Михајло и ја дошли да подржимо политику председника Вучића коју спроводимо већ 11 година, а заснива се на подизању квалитета живота, подизању плата, пензија, улагању у велике инфраструктурне пројекте, нове путеве, нове пруге, нове паркиће, нове школе, нове здравствене установе", рекао је Мали новинарима у општинском одбору СНС на Звездари.

Мали је подсетио да је Београд 2027. године домаћин највеће светске манифестације специјализоване изложбе "EXPO 2027", наводећи да је то највећа развојна шанса за град и за сваку општину највећа развојна шанса до сада у историји.

"И то је само део програма Србија 2027, који подразумева улагање 17,8 милијарди евра у 323 пројекта широм наше Србије. За реализацију ових пројеката тражимо подршку и грађана Звездаре и грађана Београда. Подршку грађана Србије смо добили. А оно што је мени посебно важно да напоменем, не градимо ми ни тротоаре, ни паркове, ни амбуланте, ни здравствене установе, ни школе, ни ауто-путеве, ни брзе пруге због самих тих инвестиција. Градимо их због људи. За нас је најважније да разговарамо с људима, да заједно дефинишемо проблеме, да покажемо бригу према њима", рекао је Мали.

Како је додао Мали, мостови који се граде повезују људе, ауто-путеви који се граде  омогућавају људима брже и безбедније да од тачке А дођу до тачке Б.

"Те школе обезбеђују нашим клинцима боље образовање, бољу и сигурнију  будућност. Зато смо ту, зато тражимо подршку грађана Звездаре, грађана Београда и од те политике које спроводимо до сада и које ћемо спроводити уколико добијемо, а сигуран сам да ћемо добити подршку грађана и Звездаре и Београда, наставићемо да спроводимо и даље", поручио је Мали.

 

Мали: Борба председника Вучића апсолутно даје резултате

Мали је изјавио да борба председника Србије Александра Вучића у Њујорку у УН, где је одложено гласање о резолуцији о Сребреници, апсолутно даје резултате.

Мали је новинарима, после потписа подршке за локалне изборе у општинском одбору СНС на Звездари, рекао да је председник Вучић пет дана провео у Њујорку борећи се за истину, правду, да се чује реч Србије и да се избори против резолуције чији је циљ да се српски народ покаже као геноцидни.

Мали је оценио да је то само део притиска на Србију, додајући да је и председник Вучић више пута навео да то није притисак на њега као што поједини из опозиције желе да прикажу, већ на Србију.

"Када је Савет Европе у питању видите да сада није више тако једноставна, лака и брза победа (Приштине) као што је неко очекивао. Са друге стране, гласање о резолуцији у УН се такође одлаже. Ја сматрам то великом победом Србије, великом победом напора, времена и истине о којој је разговарао председник Вучић са великим бројем светских лидера. Видећемо како ће то на крају крајева изгледати, на нама је да се боримо и даље за истину, на нама је да се боримо и даље за нашу Србију", истакао је Мали.

Мали је поручио да је то борба од које никада неће одустати - борба за суверену, независну, слободну Србију.

"То је политика коју спроводимо заједно са председником већ годинама уназад и то је једноставно политика од које нећемо одустати. Видећемо како ће гласање на крају да буде, али очигледно свима онима који су на другој страни нити јесте, нити ће бити лако, неће то бити лака победа с њихове стране, ако уопште буде била победа", поручио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг