Вести

Мали: Препоносан сам на српске финансије

Препоносан сам на српске финансије, јер се у последње време нижу потврде успешне економске политике коју водимо, изјавио је министар финансија Синиша Мали поводом данашње вести да је ЕБРД дупло повећао прогнозу привредног раста Србије на шест одсто за 2021. годину.

Србија храбро иде напред, рекао је Мали. 

“Ми знамо да можемо боље, јер смо уложили неопходно знање и посвећено смо радили на одржавању наше економије, додатним издавањима у оквиру три пакета помоћи прошле и ове године од око осам милијарди евра, како бисмо умањили негативне последице вируса корона. Избегли смо црне сценарије, одржали нашу привреду и потрошњу, посветили се расту економије. На време смо препознали нове изворе раста, свесни да ћемо постићи успех никад већим капиталним улагањима и транзицијом ка зеленој енергији”, истакао је Мали.

Наводи да зато и не чуди што смо лидери на Западном Балкану по питању очекиване стопе раста.

“А, рачунамо да ћемо остварити и један од три најбоља резултата у Европи. То ће омогућити раст плата и пензија, односно раст животног стандарда. Посебно смо посвећени изградњи и реконструкцији здравствених капацитета, набавци лекова и вакцина. Још мало је остало до постизања колективног имунитета, јер треба смањити ризике и неизвесност коју носи кретање новог делта соја вируса. Зато, будите одговорни и вакцинишите се”, рекао је Мали.

Верујем у још већи напредак, који ће се постићи упорношћу и одговорношћу, додао је Мали. 

 

 

 

Извор: Танјуг