Вести

Мали: Претходна власт економски девастирала Србију

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали одговорио је на недавне изјаве потпредседника ССП Душана Никезића, који је прокоментарисао да ће Србију "скупо коштати посета Макрона" у изјави за опозиционе медије.

Душану Никезићу, потпредседнику ССП-а, имам само да поручим да је оно најскупље Србија већ платила. Неспособну, самољубиву, нестручну претходну власт у којој је учествовао, а током које је економски, војно и политички девастирана Србија. 

Ако питате наше грађане по чему памте време када су они управљали Србијом, одговор који ћете добити је по економском пропадању, паду животног стандарда и апсолутном пропадању у војној опремљености јер новца није било ни за исплату пензија, а камоли куповину авиона.

Данас, када је Србија стала на здраве ноге, када бележи највећи раст БДП-а у Европи од 4,5  одсто, када бележи стране директне инвестиције у износу од 4,5 милијарди евра, када бележи рекордну запосленост од 2,4 милиона људи, и раст просечне зараде од 330 евра до данашњих 885 евра, Никезић пребројава авионе које Србија купује. 

Па ни та рачуница му не иде, баш као што нису умели ниједан буџет да скроје, ниједну инвестицију да оживе, ниједно радно место да отворе. Резултат њиховог рада је губитак 500.000 радних места. 

Србија купује најновије авионе, са најновијом опремом, а то је Никезићу одраз економске моћи, бриге о држави и сигурност у годинама светских неизвесности. Поредити авионе које је некада неко купио, са данашњим моделима, је као поредити бабе и жабе.

Али, док ви пребројавате авионе, километре изграђених путева, обновљених ш̣кола и пруга, Србија иде напред.

Данас ће српско небо чувати најсавременији ловци са најсавременијом опремом које Србија може да плати. На другој страни, ваш авион је одлетео.

Срећан пут и пробајте убудуће да се бавите стварима које разумете.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА