Вести

Мали: Програм мера превазишао најоптимистичнија очекивања

Програм економских мера које је припремила Влада Србије је, по реакцији привредника, превазишао њихова најоптимистичнија очекивања, рекао је министар финансија, Синиша Мали.

Мали је рекао да се пакет мера односи на пореску политику, директну помоћ запосленима, гарантну шему, као и помоћ сваком пунолетном грађанину Србије.

"Све ове мере имају два циља, да очувамо свако радно место и да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија, а то су предузетници, микро, мала и средња предузећа", рекао је Мали.

Мали је навео да највећи број привредника жели да задржи запослене, али нема новца за порезе, доприносе и плате, па ће у томе имати помоћ државе.

"Приоритет је да прођемо кризу и да економија остане што мање оштећена да бисмо после пандемије кренули одмах још брже да се развијамо", рекао је Мали.

Мали је подсетио да су спроведене тешке мере захваљући којима смо сада стабилни и у ситуацији да "упумпамо" 5,1 милијарди евра у привреду и подржимо је у кризи што је, како је рекао, приближно половина годишњег буџета или 11 одсто нашег БДП-а.

Мали је најавио да ће се у наредних 10 дана изаћи са правним оквиром за мере на седници Владе Србије.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва