Вести

Мартиновић амбасадору Бразила захвалио на уздржаном ставу у УН

Министар пољоприведе, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић састао се данас са амбасадором Федеративне Републике Бразил у Републици Србији, Жозе Мауро Коутом.

На почетку разговора министар Мартиновић је изразо захвалност Влади и пријатељском народу Бразила на уздржаном ставу приликом гласања у Генералној скупштини Уједињених нација о Резолуцији о тзв. геноциду у Сребреници.

„Република Србија уздржаност у току гласања вашег преставника при УН разуме као пријатељски чин“ истакао је министар Мартиновић.

На састанку се разговарало о будућој посети Србији делегације Министарства пољопривреде Бразила, на челу са г-дином Јулиом Цесар Форте Рамосом, помоћником министра пољопривреде за трговину и за међународне односе.

Министар је упознао амбасаора Коутоа да је Србија традиционални пољопривредна земља у којој се највише гаје житарице, воће и поврће, а да је пред Владом и Министарством пољопривреде Републике Србије изазов у виду повећања сточног фонда и да би искуства и технологије Бразила које су примењене код производње говеђег меса биле веома значајне за примену у нашој земљи. 

„Простор за сарадњу постоји и на пољу производње биогорива са којим Бразил има изузетно искуство, тим пре што таква производња помаже очување животне средине а знања и научно-технолошка искуства ваших научника би могла да се примене и у Републици Србији“ рекао је министар Мартиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг