Вести

Мартиновић: Билатерални односи са Турском су на највишем нивоу

Министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије Александар Мартиновић истакао је да ће донације општинама Босилеград и Бујановац омогућити бржу, квалитетнију и ефикаснију жаштиту грађанима, док ће инкубатор у Кикинди побољшати услове лечења за најмлађе становнике овог града.

Турска Агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) донирала је Кикинди три инкубатора, док је општинама Босилеград и Бујановац уручено по амбулантно возило.

Донација је уручена на церемонији коју су организовали Министарство државне управе и локалне самоуправе а амбасада Турске у Србији.

"Верујемо да је ово само прва у низу заједничких активности који за циљ имају побољшање животних услова свих наших грађана, што државни врх на челу са председником Србије Александром Вучићем сматра својим најважнијим задатком. Србија и Турска су истинкси пријатељске земље", изјавио је Мартиновић.

Мартиновић је напоменуо да је ово први пут да Министарство државне управе и локалне самоуправе успоставља сарадњу са Турском.

"Када сам се крајем прошле године са својим сарадницима сусрео са амбасадором Турске, заједно смо закључили да билатерални односи наших земаља су на највишем нивоу, што је пре свега резултат узајамног поштовања, разумевања и личних пријатељских односа између председника Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана", рекао је Мартиновић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг