Вести

Мартиновић: Хулигани и бандити да буду приведени правди

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић и Сандра Божић најавили су да ће штрајковати глађу док Тужилаштво не реагује поводом напада на Ристичевића.

Мартиновић je истакао да очекује да тужилаштво реагује на оно што се десило пре два дана, а то је брутално пребијање посланика Маријана Ристичевића од стране Бошка Обрадовића и његових 25 хулигана.

Ми од нашег захтева не одустајемо, поручио је Мартиновић и додао да ће остати заједно са Сандром Божић испред Скупштине.

Скупио се велики број људи који подржавају Вучића и СНС, али никоме није пало на памет да нападне Обрадовића, рекао је Мартиновић и додао да посланицима СНС који штрајкују глађу нико није могао да приђе.

Драган Ђилас је могао да одгурне обезбеђење и приђе и седи овде иако није посланик. Поново је показао да за њега правила не важе, рекао је Мартиновић и додао да ово није борба за привилегије, само тражимо да хулигани и бандити буду приведени правди.

Мартиновић је рекао да од Тужилаштва траже да реагује и поручио да њихов штрајк глађу није борба за било кога појединачно, већ за једнака права грађана.

Штрајком, како је рекао, не желе да врше притисак на институције, али питају зашто тужилаштво ни после два дана не реагује на напад на посланика Маријана Ристичевића.

Нико не сме да буде претучен. Ни Бошко Обрадовић, ни Драган Ђилас. Ми би и у том случају исто реаговали, навео је Мартиновић и додао да је напад на Маријана Ристичевића чист фашизам и покушај убиства.

Мартиновић је додао да људи који су дошли да пруже подршку има три пута више него присталица Драгана Ђиласа и да они никога не дирају.

Ако напад на Маријана Ристичевића прође некажњено ко гарантује било каква права грађанима Србије, рекао је Мартиновић и додао да је ово борба да Србија у пуном смислу те речи постане правна држава.

Тражимо да Тужилаштво почне да ради свој посао, истакао је Мартиновић.

Шта у Србији треба да се деси па да Тужилаштво реагује, да избије грађански рат? Питање за Тужилаштво је зашто ни после два дана не реагује, рекао је Мартиновић.

Да ли не раде суботом и недељом? Да ли то значи да је дозовљено посланика СНС тући петком, а не радимо викендом, па чекамо први наредни радни дан? Док нам тужилаштво не одговори, нећемо одустати од наших захтева, јер се овде не ради о појединцу, рекао је Мартиновић.

Како је додао, овим штрајком глађу траже да реагују органи који брину о правди.

Немогуће је да постоје две категорије грађана, једни који могу да се премлаћују, и други као Ђилас којима је све дозвољено, подвукао је Мартиновић и додао да је овде реч о принципу и да грађани морају бити једнаки пред законом.

 

 

Извор: ТВ Пинк/Танјуг