Вести

Мартиновић и Божић: Не одустајемо, Обрадовић лицемеран

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић и  народни посланик Сандра Божић, који су целе ноћи били на степеницама парламента где од јуче штрајкују глађу, рекли су да неће одустати од својих захтева и оцењују да је лицемерно то што је Бошко Обрадовић, који такође штрајкује, ноћ провео у згради Скупштине Србије.

Мартиновић је рекао да неће одустати од захтева да тужилаштво реагује и предузме законски прописане мере против Бошка Обрадовића који је у петак, како је рекао Мартиновић, брутално напао посланика Маријана Ристичевића.

Мартиновић је рекао да се до сада нико из тужилаштва није огласио и додао да се нада да ће људи који руководе том институцијом имати снаге да "почну да раде свој посао".

Мартиновић је рекао и да Обрадовић није провео ноћ испред парламента, већ је, чим су отишли новинари, ушао у своје просторије у парламенту да "вечера и спава" чиме је "показао колико му је стало до сопствених идеја и Срба на КиМ".

Мартиновић и Божић су рекли да се осећају добро и да су истрајни у борби за заједнички циљ, у интересу свих грађана Србије.

"Ово није притисак на институције, већ скретање пажње јер је оно што се десило посланику Маријану Ристичевићу фашизам и насиље које не сме бити дозвољено у Србији никада", рекла је Божић и додала да је врло лицемерно то што је Обрадовић провео ноћ у Скупштини Србије.

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента.

Бошко је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк