Вести

Мартиновић и Божић: Обрадовић штрајкује само кад су ту камере

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић и посланица Сандра Божић рекли су да се добро осећају после ноћи проведене испред Народне скупштине, где су јуче започели штрајк глађу који ће, како наводе, наставити не одустајући од захтева да Тужилаштво реагује поводом напада Бошка Обрадовића и његових присталица на народног посланика Маријана Ристичевића.

Божић је рекла да су она и Мартиновић целу ноћ провели испред главног улаза у Скупштину за разлику од посланика Двери Бошка Обрадовића који је јуче такође почео штрајк глађу, а који се према њеним речима повукао у посланички клуб "чим су се угасиле камере".

"Сви смо видели да је унео ћебад, јастуке, да је унео кесе хране. Верујем да ова представа у изведби Бошка Обрадовића и Драгана Ђиласа неће дуго трајати", рекла је Божић.

Божић је навела да су она и Мартиновић ступили у штрајк глађу да би "одбранили демократију и сваког грађанина" и осудили појаву фашизма у Србији.

Мартиновић је рекао да ће штрајковати глађу све док Тужилаштво не реагује поводом напада Обрадовића на посланика Ристичевића за који је рекао да "има више елемената кривичног дела".

Додао је да је обавеза народних посланика да апелују на Тужилаштво да коначно почне да примењује законом прописане мере против оних који раде ствари које су "чист и огољени фашизам".

"Не могу Ђилас и Обрадовић да имају више права од народних посланика који не мисле као они. Последњи је час да сви грађани постану једнаки и равноправни и да се закон једнако примењује на све", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да их председник Србије и СНС Александар Вучић подржава у њиховом чину јер како је рекао имају исти циљ - да Србија буде правна држава, да почива на владавини права и начелу поделе власти.

 

 

Извор: Танјуг