Вести

Мартиновић: Интерес нам је да млади остану у својим срединама

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије др Александар Мартиновић посетио је општину Горњи Милановац поводом отварања дечијег игралишта у насељу Ивице.

Ресорно министарство за ову инвестицију определило је 15 милиона, док је општина Горњи Милановац из свог буџета издвојила нешто више од седам милиона динара.

"Мислим да смо направили један добар посао и да ће деца и млади који буду користили ово игралиште, као и наравно сви други грађани Горњег Милановца, имати прилику да уживају док се баве различитим видовима спорта, односно физичке културе", рекао је Мартиновић.

Најавио је наставак сарадње са општином Горњи Милановац.

"Већ почетком следеће године расписаћемо поново Јавни позив за финансирање пројеката из нашег буџетског фонда и општина Горњи Милановац може да рачуна на нашу помоћ и нашу подршку за овакве или неке сличне пројекте", нагласио је министар Мартиновић.

Мартиновић је овом приликом истакао да ресорно министарство и Влада Републике Србије настављају да раде на развијању свих делова наше земље и да подједнако улажу у све делове. 

"Интерес нам је да између осталог и ова деца и ови млади остану овде у Горњем Милановцу, да остану у својим срединама, да им створимо пристојне услове за живот јер ништа нисмо направили ако нам се највећи део становништва сконцентрише у Београд, Нови Сад и у неколико великих градова", рекао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг