Вести

Мартиновић: “ЈОЈ коалиција” би Србију да врати у прошлост

„Коначно су данас пале маске, озваничена је “ЈОЈ коалиција - Јеремић, Обрадовић, Јанковић, плус Саша Радуловић”, која би Србију да врати у прошлост”, изјавио је данас шеф посланичке групе СНС, Александар Мартиновић.

То је коалиција која грађанима не нуди ништа сем пуке мржње према Александру Вучићу и СНС, рекао је Мартиновић новинарима у парламенту и додао да Јанковић, Обрадовић и Јеремић нису изговорили ни реч о свом програму, а да им се “са уста није скидало име Александра Вучића”.

Напредњаци, каже Мартиновић, питају Јеремића и Јанковића каква је то диктатура и страшна владавина Александра Вучића у којој се њих двојица обраћају новинарима иако нису посланици.

“Каква је то диктатура у којој се Јанковић и Јеремић обраћају у Скупштини, иако нису посланици? Изгледа да имају посланике које су украли. Питамо их и одакле им паре за кампању. Ако им не пође за руком да буду на власти, изазваће немире, украјински и румунски сценарио”, рекао је Мартиновић.

Наводи да је програм „ЈОЈ коалиције“ да се Србија врати у време када су је лидери те коалиције, каже, упропастили, опљачкали, довели до банкротства и када је Косово прогласило незасвисност.

Он је упитао Јеремића и Јанковића одакле им стотине хиљаде и милиона евра за кампању, ко их финансира и за чије интересе, додајући да је њихов интерес да у Србији изазову хаос, немире, да имамо украјински, румунски или македонски сценарио.

Мартиновић је истакао да ће СНС учинити све да избори протекну регуларно, наводећи да су напредњаци свесни да ће утакмица бити тешка и неправедна, јер ће бити 15 кандидата на једног, а с друге стране, каже и да СНС нема толико новца као што имају кандидати „ЈОЈ коалиције“.

Каже и да је други круг председничких избора известан, наводећи да ће СНС учинити све да победи њихов кандидат Александар Вучић.

“И тако ће та политичка борба бити тешка и неизвесна”, подвукао је Мартиновић.

“Унапред најављују хаос и немире у случају да они не буду победници”, рекао је Мартиновић.

Упитао је председника Двери, Бошка Обрадовића, који прозива премијера Александра Вучића да поднесе оставку, зашто то сам не учини и не поднесе оставку на место посланика у Скупштини Србије.

Мартиновић је рекао и да је неистина то што говори Вук Јеремић да је на делу државни удар, пошто Скупштина неће радити до избора, подсетивши га да је у тој истој Скупштини данас дао изјаву за медије.

Шеф посланика СНС показао је новинарима три фотографије на којима је Вук Јеремић са некадашњим генералним секретаром НАТО Хавијером Соланом, који, каже, сада тврди да је против те војне алијансе.

Упитан да ли замера Вучићу што се сликао са Билом Клинтоном и Тонијем Блером, Мартиновић је одговорио: "Јесте ли видели да се Вучић смејао на тим сликама. Вук Јеремић је као против НАТО пакта, а овамо се смеје са Соланом”, рекао је Мартиновић.

“То је мали миш, који се смеје загрљен са Соланом. Ја имам проблем што је Косово прогласило независност за време Јеремића и Тадића."

 

 

извор: Танјуг