Вести

Мартиновић: Mожемо да будемо поносни на постигнути успех Националне академије

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић данас је на свечаности поводом обележавања пет година рада Националне академије за јавну управу примио признање испред Министарства државне управе и локалне самоуправе за подршку развоју Националне академије. 

Том приликом Мартиновић је у свом обраћању нагласио значај Академије и њену улогу у спровођењу једне од најуспешнијих реформи јавне управе, реформе стручног усавршавања, која од почетка има велику подршку премијерке Ане Брнабић, државних органа и органа локалне самоуправе, а пре свих запослених службеника који су у Националној академији препознали потенцијал за изградњу својих личних и професионалних капацитета и напредовање у каријери.  

„Можемо бити веома поносни на постигнути успех, јер је Национална академија за јавну управу, за кратко време својим радом и резултатима, потврдила да смо добро планирали и координирали реформски процес. За ових пет година своја знања и вештине у Академији унапредило је више од 60.000 полазника. Национална академија за јавну управу данас је права „кућа знања свих службеника наше јавне управе“ и место на коме се негује и шири култура учења, без које нема раста и напретка и жељеног корака испред потреба наших грађана и привреде “, истакао је Мартиновић. 

Честитајући на заједничком успеху, Мартиновић се захвалио европским институцијама, школама за администрацију и донаторској заједници, који су својим драгоценим знањем, најбољим праксама и пројектима подршке, помогли да Академија постане респектабилна институција на међународном нивоу.

На обележавању јубилеја Националне академије присутнима су се обратили Њ.Е. Аника Бен Давид, амбасадорка Краљевине Шведске у Србији, Клаус Физингер, регионални директор Фондације Ханс Зајдел за Југоисточну Европу, Јакуп Бериш, стални представник Програма Уједињених нација за развој, и Дејан Милетић, в.д. директора Националне академије за јавну управу.

 

 

Извор: Танјуг