Вести

Мартиновић: Настављамо да радимо на привлачењу страних инвестиција

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић рекао је након свечане церемоније потписивања донаторских уговора са амбасадом Јапана, да је у овом циклусу кроз донацију јапанске владе обезбеђено укупно 314.000 евра помоћи за шест локалних самоправа у Србији.

"Овим чином показујемо и искрену посвећеност наставку досадашње сарадње између наше две земље", рекао је министар Мартиновић на церемонији потписивања, према његовим речима "изузетно значајних ПОПОС донаторских уговора којима Влада Јапана помаже развој Србије". 

Навео је да је данашња церемонија добра прилика да искажемо искрену наклоност и захвалност Влади Јапана и њеним грађанима на досадашњем ангажовању и пруженој подршци.

"Влада Јапана дуги низ година финансијски помаже да се спроведу пројекти који су директно и вишеструко значајни за грађане Србије. Такође, ови пројекти доприносе и економској и социјалној стабилности, као и свеукупном друштвеном развоју наше земље", рекао је министар Мартиновић. 

Министар Мартиновић нагласио је да је у овом циклусу кроз донације јапанске владе обезбеђено укупно 314 хиљада евра помоћи за шест локалних самоуправа у Србији. 

"Захваљујући овој драгоценој помоћи, успели смо у томе да уложимо новац у реконструкцију предшколских установа у Врњачкој Бањи и Малом Зворнику, да општину Бољевац опремимо системом за пијаћу воду, а две општине, Сврљиг и Владимирци, опремимо возилима за одржавање канализационе мреже и једним мини багером, као и да унапредимо хигијенске услове у дому за душевно оболела лица у Пландишту", рекао је министар Мартиновић.

Истакао је и неопходност наставка спровођења политике равномерног регионалног развоја.

"Министарство државне управе и локалне самоуправе, али и целокупна Влада, као и председник Србије Александар Вучић, наставиће максимално да раде на привлачењу страних директних инвестиција и реализације пројеката који су од значаја за све грађане који живе у нашим општинама и градовима", закључио је министар Мартиновић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг