Вести

Мартиновић: Обрадовић не брани Србе у Црној Гори, већ чини услугу Милу

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић рекао је да Бошко Обрадовић није данас упадом у Скупштину бранио српски народ у Црној Гори, већ је чинио услугу Милу Ђукановићу.

Мартиновић је на ванредној прес конференцији рекао да је морао да реагује због транспарента који су Двери донеле у Скупштину, а који представља увреду, мада је, признаје, више реаговао људски, него као политичар.

Мартиновић је навео да су Бошко Обрадовић и Иван Kостић упали на седницу, наводно у жељи да бране интересе Срба у Црној Гори носећи транспаренте “Мило лопове, не дамо ти светиње” и “Мило - Вучић браћа близанци”.

Реаговао је, рекао је, пре свега због овог другог, јер је сматрао да је уношење таквог транспарента највећа могућа увреда не само за председника, Скупштину, посланике СНС, већ за државу, грађане, српски народ уопште, па и у Црној Гори.

Мартиновић је додао да је Вучић први српски председник иза којег, на сваком догађају, стоје представници српског народа из РС, Хрватске, Црне Горе и први којем је пошло за руком да у политичком, духовном, културном смислу уједини цео српски народ који је остао да живи у бившим републикама бивше СФРЈ.

“И онда се појавио Бошко Обрадовић са транспарентном у којем изједначава Вучића са Ђукановићем. Он је ово данас урадио, не да би одбранио српски народ у Црној Гори, већ да би учинио велику услугу Ђукановићу”, рекао је Мартиновић.

Kако је рекао, ово данас је само доказ да су Обрадовић, који је, “извођач радова”, али и Драган Ђилас, Вук Јеремић, Мирослав Мишковић, Драган Шолак у директном савезу са Ђукановићем.

“Данас је из парламента отишла слика која треба да каже - није важно што је режим Ђукановића донео Закон којим се крше права Срба и СПЦ. Не, него је вест дана то да сам ја наводно напао Обрадовића”, рекао је Мартиновић.

Реаговао је на начин на који је реаговао јер је сматрао да је то његова обавеза, “ да се бори против фашизма увек”.

“Постоје ситуације, као ова данас, када немате други начин да реагујете, сем физичком силом. Можда сам направио грешку у очима неких грађана, председника странке, али постоји нешто важније од посланичког мандата, а то је част државе”, рекао је Мартиновић.

Kако је рекао, нема никакве везе између Вучића и Ђукановића.

Мартиновић је рекао да СНС, као највећа партија у земљи, има одговорност за политичку стабилност Србије, и безбедност Срба у Црној Гори.

„Морамо да будемо смирени, рационални и да на миран начин помогнемо и СПЦ и Србима у Црној Гори, као и када је реч о РС, Србима у Хрватској, очувању Kосова у саставу Србије.

“Али, да дозволимо да нас Обрадовић терорише, и грађане Србије, у име шачице људи која је упропастила Србију, у чије време се Црна Гора одвојила од Србије…”, додао је Мартиновић.

Kако је рекао, на власт покушавају да се врате они који су упропастили државу и упитао који је део територије изгубљен за време Вучића.

“Једнодушно смо данас послали поруку да смо уз српски народ и СПЦ у Црној Гори, да желимо са председником Србије, Владом, помогнемо да се ствари у Црној Гори, када је реч о СПЦ и нашем народу помере на боље", поручио је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг