Вести

Мартиновић: Опозиција имала 4 пута више људи у бирачким одборима

Више од два милиона грађана који су изашли на изборе гласало је за политику Александра Вучића, изјавио је шеф посланичке групе СНС у Скупштини Србије Александар Мартиновић и одбацио наводе о крађи гласова указујући да је опозиција имала четири пута више чланова бирачких одбора него владајућа коалиција.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Мартиновић је одбацио наводе опозиције о изборној крађи, наводећи да је више од 55 одсто грађана који су изашли на изборе гласало за политику Александра Вучића, која подразумева наставак економског развоја и политику мира и стабилности.

"Они који тврде да су избори наводно покрадени имају проблем који је описао Карл Јунг - да за људе који пате од аутизма Рајна тече од ушћа према извору. Изгледа да је тако и за опозицију", рекао је Мартиновић.

Он каже и да бројке демантују да су избори покрадени, те да је Бошку Обрадовићу требало више дана да сабере да опозиција има већину у РИК-у.

Мартиновић је додао да сви представници владајуће коалиције у РИК-у имају 23 члана, а сви представници опозиције 33.

"Опозиција има десет чланова више у РИК-у него власт и тврде да су избори покрадени", рекао је Мартиновић, наводећи да је опозиција, не само у РИК-у, већ и у бирачким одборима имала већину.

Навео је и да је од укупно 230.910 чланова бирачких одбора на 8.253 бирачка места владајућа коалиција имала 41.178 чланова, док је опозиција имала 189.732 члана.

"Питам, ко је ту кога могао да покраде", упитао је Мартиновић.

Он је одбацио и наводе опозиције о неједнакој заступљености председничких кандидата у медијима и, позивајући се на истраживање БИРОДИ-ја, рекао да је Вучић по негативним прилозима на телевизијама са националном фреквенцијом убедљиво на првом месту на РТС-у и Н1, на другом на ТВ Б92 и на трећем месту на Првој и Хепи телевизији, од свих председничких кандидата.

"Толико о медијској блокади у Србији", рекао је Мартиновић.

Говорећи о протестима, Мартиновић је рекао да су то политичке демонстрације које су организовали ДС и изборни штабови Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и других кандидата који су доживели дебакл на изборима.

"Јасно се види ко су инспиратори протеста у Београду и Новом Саду", рекао је Мартиновић и пред новинарима показао више фотографија са протеста на којима су, како је казао, "људи који немају везе са политиком".

Мартиновић је показао фотографије на којима су Динко Грухоњић и Недим Сејдиновић, Антонела Риха, Зоран Кесић, Драгољуб Петровић, за које је рекао да су "познати по објективном новинарству", "мирни демонстранти који цепају зид плача" испред парламента, као и Борко Стефановић, те председник Републиканске партије Никола Сандуловић.

На фотографијама које је показао су и Радомир Лазовић из Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", Бошко Обрадовић, лидер ДС Драган Шутановац, Сташа Зајовић из "Жена у црном", Јелена Маћић, син лидера Нове странке Зорана Живковића, Марко, као и функицонер ДС Горан Јешић на протесту у Новом Саду, на коме је, каже, био и службеник амбасаде САД.

Мартиновић је додао да је на протесту у Београду био и службеник амбасаде Велике Британије.

Он је рекао да протести немају никакве везе са студентима, те да СНС нема ништа против да они протестују све док нема насиља и разбијених и мртвих глава.

Упитан одакле му те фотографије, рекао је да су их учесници протеста сами постављали на друштвене мреже, да се хвале што на њима учествују, иако тврде да то нису политички протести.        

Поводом заказивања наставка седнице, а потом и нове седнице парламента, Мартиновић је рекао да дефинитивно пада у воду прича "такозваних лидера опозиције" како се СНС плаши рада у скупштини, те да ће та странка на њихове нападе, увреде и клевете умети да одговори.

 

 

 

извор: Танјуг