Вести

Мартиновић: Опозицију је народ прозрео да се ради о фолирантима

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић рекао је да су они посланици опозиције који су тврдили да ће бојкотовати рад парламента уредно јуче узели дневнице и ручали у скупштинском ресторану, називајући их због тога лицемерима.

Истовремено је позвао Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и друге опозиционе политичаре да се обрате народу на протесту у суботу и кажу која је њихова политика и програм.

"Незабележено је у политичкој историји да политичари из дана у дан позивају на протесте, немире, најгорим епитетима називају председника Александра Вучића, премијерку, министре, посланике, жене које подржавају ту политику, а нико од њих нема храбрости да се обрати народу. Ја их позивам да се обрате. Ако је програм Вучићу педеру, Ана Брнабић курво, Мајо фуксо, онда су они у огромном проблему", рекао је Мартиновић.

Испада, каже, Мартиновић да су лидери опозиције Сергеј Трифуновић, његов брат Бранислав, Срђан Шкоро, Никола Којо, а они који желе да преузму власт у ствари не смеју да се обрате.

"Народ је прозрео да се ради о фолирантима", рекао је Мартиновић.

С друге стране, како каже, велики борци за слободу и демократију су се јуче уписали да су дошли у скупштину, наплатили путне трошкове, појели ћевапе, а у салу нису ушли, рекао је Мартиновић.

Мартиновић је поделио списак оних који су у понедељак наплатили дневницу, а нису присуствовали посебној седници на којој се обратио шеф словеначке државе Борут Пахор, а међу њима су: Горан Богдановић (СДС), Ђорђе Вукадиновић (Нова Србија-Покрет за спас Србије), Горица Гајић (ДС С), Бранислав Михаиловић (доскорашњи председник покрета Доста је било), Дејан Николић (ДС), Славиша Ристић, Драган Весовић (Двери), Душан Милисављевић (ДС).

Мартиновић се у том смислу запитао шта би било са Србијом да поново победи Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић.

"Имали бисмо Србију у којој они не би радили ништа, а богатили би се. Колико је милиона евра потребно Ђиласу, Јеремићу, Бошку Обрадовићу, поред силних пара које је он добио од Ђиласа, да би они коначно били задовољни. Замислите да опет седну на грбачу народа", рекао је шеф посланика СНС.

Мартиновић оцењује да ти лидери опозиције имају "више проблема", а први је да желе да дођу на власт, што, како каже, јесте природно, али није природно да то желе без избора.

"Они хоће да Вучић сам напусти функцију председника, а он је убедљиво победио. Они хоће да посланици који подржавају Вучића пропадну у земљу. Дакле, власт и привилегија може, али не и избори, а овамо смо јаки и снажни", прокоментарисао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг