Вести

Мартиновић: Опозицију не занима Србија

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић на самом почетку разговора честитао је нашем народу на Косову и Метохији који је одржао овај скуп на миран и цивилизован начин.

"Срби су данас на Косову једини народ у Европи који живи у гету и нема никаква људска права. Они су једини народ у Европи који можете да хапсите и убијате. Можете да упадате у српске цркве и манастире из средњег века и проглашавате их католичким. Као човек ја могу да кажем да се дивим нашем народу који је остао да живи на Косову и Метохији. Они чувају Косово и Метохију, они су му највећи заштитиници у условима у којима не живи ни једна етничка група у Европи. Код нас у Београду постоје људи, политичари окупљени око Ђиласа који у овим тешким тренуцима траже од Европске уније да се Србији уведу санкције и да се Србија заустави на путу ка Европској унији, престављајући Александра Вучића као диктатора. При том све време лажу о изборима, а да за то нису изнели ни један једини доказ, чак ни на Европском парламенту", рекао је министар Мартиновић.

Министар Мартиновић се осврнуо на понашање одређеног дела опозиције која је отишла у Европски парламент, тражећи увођење санкција сопственом народу.

"Видели смо борбу против нашег народа. Они који су отишли у Стразбур нису били довољно вешти чак ни да прикрију праве разлоге њиховог одласка тамо. Према речима опозиционара сви проблеми би се у Србији решили када би се доделила национална фреквенција Шолаковим медијима. Ја нисам чуо ни за један Европски парламент да посланици из једног националног парламента оду у Европски парламент да траже санкције за своју земљу. Можемо да се делимо око свега, али не и око Косова и Метохије. Не можете на једној страни да инсистирате на суверентитету Украјине, а да са друге стране тражите да се Србија одрекне свог суверенитета и територијалног интегритета. Грбовић и Тепић су у Европском парламенту тражили да Србија уведе санкцје Русији. Што се тиче избора у Србији све је било чисто, регуларно и легитимно", истакао је министар Мартиновић.

 

 

 

 

Извор: Информер